AK Parti’li Güneş’ten, Yeni Bakanlara “Hayırlı Olsun” Mesajı

Kabinede iki bakan değişti: Mehmet Özhaseki'nin yerine Murat Kurum, Fahrettin Koca'nın yerine Kemal Memişoğlu atandı. AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş sosyal medya hesabında yeni bakanlara yönelik paylaştığı hayırlı olsun mesajında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Sayın Murat Kurum’u ve Sağlık Bakanlığına atanan Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi devreden bakanlarımız Sn. Dr. Fahrettin Koca ve Sn. Mehmet Özhaseki’nin verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” sözlerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’na atanan  yeni Bakan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı' mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan yeni Bakan  Murat Kurum, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Türkiye Yüzyılı’nın Şehirlerini kurmak, ülkemizi deprem ve iklim kaynaklı afetlere hazır hale getirmek için çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye milletimiz için verdiği emek, döktüğü ter için çok teşekkür ediyorum. Bir saniye dahi kaybetmeyeceğiz. Asrın felaketinden etkilenen tüm şehirlerimize koşacağız. 650 bin konutumuzu afetzede kardeşlerimize teslim etmek için gece gündüz çalışacağız. İstanbul’da acilen dönüşmesi gereken yuvalarımızı süratle dönüştüreceğiz. TOKİ’mizle ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli kardeşimiz kalmayıncaya kadar sosyal konutlarımızı inşa tmeye devam edeceğiz. İklim krizine karşı çözüm üretecek son nesil biziz. İklim değişikliğiyle mücadele ve uyum politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ortak evimiz dünya ve cennet vatanımız için; Sıfır Atık çalışmalarımızı, yeşil alan uygulamalarımızı daha da yaygınlaştıracağız. Söz veriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin her anında hep yanında olacağız” ifadelerini kullandı.