Banaz’da Biçerdöver Kontrolü

Biçerdöverle Hasat Kontrolü tarla bitkilerinin (buğday, arpa, soya, çeltik, mısır, ayçiçeği, yulaf, çavdar, nohut, aspir vb.) zamanında, en az ürün kaybı ile tekniğine uygun olarak hasat edilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemek, biçerdöverlerle yapılan hasatta meydana gelen ürün kayıp ve hasarlarını en alt seviyede tutmak, eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçerek kamu düzeni ve kamu güveninin korunması amacını kapsıyor. Hasat sezonunun gelmesi ve havaların ısınması yangın riskini artırdığından dolayı biçerdöver esnafa ve üreticilere gerekli tedbirler alınması hususunda uyarılarda bulunuldu. Çiftçilere biçerdöverlerin kullanımı, bakımı ve anız yangınları konusunda bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da sürdürülüyor. Bu amaç doğrultusunda hem verimliliğin artırılması hem de tarım sektöründe sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması hedefleniyor.