Uşak İl Halk Kütüphanesi’nde İskender Pala Kitaplığı Açıldı

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sabri Ceylan, “Osmanlı Türkçesi ile kaleme alınmış el yazması, tıpkıbasım ve çeviri eserlerden meydana gelen kitaplık böylelikle ülke çapında eski edebiyat, Osmanlı Türkçesi, Tarih ve kültür alanında çalışan araştırmacılar ile yüksek lisans, doktora gibi akademik faaliyette bulunanlar için de bir kaynak kütüphane haline geldi. 60. Kütüphane haftasını kitap ciltleme, sanal gerçeklik, makerspace ahşap atölyesi, ebru sanatı, okul kütüphanelerine kitap bağışları, kitap okuma etkinlikleri, konferanslar, söyleşiler, Uşak Kültür Rotası faaliyetleri, fen bilimleri deneyleri, en çok kitap okuyanların ödüllendirilmesi gibi çeşitli etkinliklerle kutladık. Bu vesile ile tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sabri Ceylan, günlük yaklaşık 800 civarı kullanıcıya hizmet veren İl Hak Kütüphanemizin İskender Pala Kitaplığı bölümündeki tarihi kaynak niteliğindeki eserlerle ilimizdeki ve ülke çapındaki araştırmacılar içinde kaynak bir kütüphane konumuna gelmeye başladık diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Prof. Dr. İskender Pala’nın İl Halk Kütüphanemize yaptığı binlerce kitap bağışının yanı sıra birbirinden kıymetli tarihi ve nadir bulunan eserler kategorisinde yer alan bağış kitapları ile kütüphanemiz daha da zenginleşerek yeni bir konsept kazandı. Bu kitapları, kütüphanemiz envanterine kaydederek Üniversiteler başta olmak üzere tüm eğitim ve kültür kurumlarına duyurduk. Bu vesile ile her etkinliğimizde bizlere yol gösteren destek olan kültür konularına büyük ehemmiyet veren Vali Dr. Turan Ergün’e, ilminin zekatını kıymetli eserlerinin yanı sıra yaptığı kitap bağışlarıyla da makbul kılan kıymetli hocamız, hemşerimiz Prof. Dr. İskender Pala’ya. Kültür Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, çalışmanın kısa sürede hayata geçmesinde katkısı bulunan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”