whatsapp

Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu Çalışma Saatlerine İlişkin Duyuru

Manşet 05.07.2024 - 00:00, Güncelleme: 04.07.2024 - 13:57 687+ kez okundu.
 

Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu Çalışma Saatlerine İlişkin Duyuru

Uşak Ticaret İl Müdürlüğü resmi internet sitesinde; berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin kamuoyuna bir duyuru yayımladı.
Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığına  iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığı tarafından 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır. Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığı tarafından  idari yaptırım uygulanacaktır. Meslek kuruluşlarından alınan yeni görüşler sonucunda sadece Ulubey Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı kalacakları günlerde değişiklik olduğu bildirildiğinden yeni Valilik kararının alınması ihtiyacı hasıl olmuştur. Buna göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olacakları günlerin: Uşak Merkez-Eşme-Karahallı İlçeleri için; Erkek berber ve kuaförleri ile güzellik salonlarının Pazar günü, kadın kuaförlerin 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında Salı, 01 Ekim-31 Mart tarihleri arasında Pazar olarak belirlendi. Sivaslı ve Ulubey İlçeleri için; Erkek berber ve kuaförlerin Pazar, kadın kuaför ve güzellik salonlarının Salı olarak belirlendi. Banaz İlçesi için; Erkek berber ve kuaförlerin Pazar, kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının Çarşamba günü olarak belirlendi. Düğün, nişan, sünnet, mezuniyet gibi özel günlerde adı geçen işyerlerinin bağlı bulundukları meslek odasından izin almak kaydıyla kapalı bulundukları günlerde saat bazındaki çalışmalarının kararın uygulanmasına yönelik denetimlerin kapsamı dışında tutulacak, Uygulama 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve uygulamaya aykırı hareket edenler hakkında 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 18 inci maddesinin 1. fıkrasının (ı) bendi kapsamında işlem yapılacak.  
Uşak Ticaret İl Müdürlüğü resmi internet sitesinde; berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin kamuoyuna bir duyuru yayımladı.

Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığına  iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığı tarafından 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır. Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığı tarafından  idari yaptırım uygulanacaktır. Meslek kuruluşlarından alınan yeni görüşler sonucunda sadece Ulubey Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı kalacakları günlerde değişiklik olduğu bildirildiğinden yeni Valilik kararının alınması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Buna göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olacakları günlerin:

Uşak Merkez-Eşme-Karahallı İlçeleri için; Erkek berber ve kuaförleri ile güzellik salonlarının Pazar günü, kadın kuaförlerin 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında Salı, 01 Ekim-31 Mart tarihleri arasında Pazar olarak belirlendi. Sivaslı ve Ulubey İlçeleri için; Erkek berber ve kuaförlerin Pazar, kadın kuaför ve güzellik salonlarının Salı olarak belirlendi. Banaz İlçesi için; Erkek berber ve kuaförlerin Pazar, kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının Çarşamba günü olarak belirlendi. Düğün, nişan, sünnet, mezuniyet gibi özel günlerde adı geçen işyerlerinin bağlı bulundukları meslek odasından izin almak kaydıyla kapalı bulundukları günlerde saat bazındaki çalışmalarının kararın uygulanmasına yönelik denetimlerin kapsamı dışında tutulacak, Uygulama 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve uygulamaya aykırı hareket edenler hakkında 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 18 inci maddesinin 1. fıkrasının (ı) bendi kapsamında işlem yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.