tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE ANILARI

Manşet 23.04.2024 - 00:05, Güncelleme: 23.04.2024 - 09:54 505 kez okundu.
 

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE ANILARI

Doğa yürüyüşü ya da diğer adıyla ”hiking” açık havada, doğada yapılan bir fiziksel aktivite türüdür. Ormanlık alanlarda, göl ya da deniz kıyısında ve dağlık kesimlerin uygun yerlerinde yapılabilir. Doğa yürüyüşünün hem bedensel hem de ruhsal açıdan pek çok yararı vardır. Üstelik her yaştan insan doğa yürüyüşü yapabilir. Şehirleşmenin giderek arttığı günümüzde doğaya yakın olmanın en iyi yollarından biri de doğa yürüyüşü yapmaktır.
İlimiz’de de bu konuda kurulmuş dernekler var. Bu dernekler sayesinde vatandaşlarımızın buluşup doğa ile iç içe olarak bu yürüyüşleri gerçekleştiriyorlar. Bu doğa yürüşlerini yapan Hasan Peker, anılarını sosyal medyada paylaştı. Hasan Peker dört arkadaşı ile yaşadığı anısını şöyle anlattı. ‘’Dört yıl önce planladığım ama daha parkur başında Mesotimolos'ta düşüp ayağımı kırmıştım. Bugün (18 nisan 2024) yine dört arkadaşımla yeniden çıktım yola. Uşak' ta kimsenin denemeyi dahi düşünmediği bu zorlu yolu bilgisayar ekranında 20 km olarak planlamış ama yaklaşık 30 km ile tam gün yürüyerek tamamladık. Yolda karşılaştığımız köylülerin ve avcıların kesinlikle hedefimize(Taşyaran) varmayacağımızı ve ısrarla bir yerde rotadan vazgeçip Eşme/Uşak anayoluna çıkıp araca binmemizi önermelerine rağmen. Çoğunlukla dere içinde yürümemiz rağmen rotada hiç su kaynağının olmaması bizi çok zorladı. 16.km de rotadan çıkıp(3 km) Cemal Çavuş köyünden su temin ettik. Burada bize bir köylü teyzenin acıyarak ayran ikramı çok anlamlıydı. Tekrar rotamız da değişiklik yapar devam ettik. Aktaş, ÇalıkHasan ve Çatal köylerini geçerek gün batımında Taşyaran vadisine indik. FinaldeGün batımı manzarası ile Taşyaran'da inme tüm yorgunluğumuzu unutturdu. 2000 yıllık Küçük Firikya da denilen Mesotimolos'tan doğa harikası Taşyaran'da yürüyerek iki güzel noktayı birbirine bağlarken, vadiyi de başından sonuna yürümüş olduk. Bu yürüyüşte bana eşlik eden arkadaşlarım Şefik Başak, Erim Kızılöz ve Kemal Uşak'a teşekkür ediyor, tek tek hepsini kutlar tebrik ederim.’’  
Doğa yürüyüşü ya da diğer adıyla ”hiking” açık havada, doğada yapılan bir fiziksel aktivite türüdür. Ormanlık alanlarda, göl ya da deniz kıyısında ve dağlık kesimlerin uygun yerlerinde yapılabilir. Doğa yürüyüşünün hem bedensel hem de ruhsal açıdan pek çok yararı vardır. Üstelik her yaştan insan doğa yürüyüşü yapabilir. Şehirleşmenin giderek arttığı günümüzde doğaya yakın olmanın en iyi yollarından biri de doğa yürüyüşü yapmaktır.

İlimiz’de de bu konuda kurulmuş dernekler var. Bu dernekler sayesinde vatandaşlarımızın buluşup doğa ile iç içe olarak bu yürüyüşleri gerçekleştiriyorlar. Bu doğa yürüşlerini yapan Hasan Peker, anılarını sosyal medyada paylaştı. Hasan Peker dört arkadaşı ile yaşadığı anısını şöyle anlattı.

‘’Dört yıl önce planladığım ama daha parkur başında Mesotimolos'ta düşüp ayağımı kırmıştım. Bugün (18 nisan 2024) yine dört arkadaşımla yeniden çıktım yola. Uşak' ta kimsenin denemeyi dahi düşünmediği bu zorlu yolu bilgisayar ekranında 20 km olarak planlamış ama yaklaşık 30 km ile tam gün yürüyerek tamamladık. Yolda karşılaştığımız köylülerin ve avcıların kesinlikle hedefimize(Taşyaran) varmayacağımızı ve ısrarla bir yerde rotadan vazgeçip Eşme/ Uşak anayoluna çıkıp araca binmemizi önermelerine rağmen.

Çoğunlukla dere içinde yürümemiz rağmen rotada hiç su kaynağının olmaması bizi çok zorladı. 16.km de rotadan çıkıp(3 km) Cemal Çavuş köyünden su temin ettik. Burada bize bir köylü teyzenin acıyarak ayran ikramı çok anlamlıydı.

Tekrar rotamız da değişiklik yapar devam ettik. Aktaş, ÇalıkHasan ve Çatal köylerini geçerek gün batımında Taşyaran vadisine indik. FinaldeGün batımı manzarası ile Taşyaran'da inme tüm yorgunluğumuzu unutturdu.

2000 yıllık Küçük Firikya da denilen Mesotimolos'tan doğa harikası Taşyaran'da yürüyerek iki güzel noktayı birbirine bağlarken, vadiyi de başından sonuna yürümüş olduk. Bu yürüyüşte bana eşlik eden arkadaşlarım Şefik Başak, Erim Kızılöz ve Kemal Uşak'a teşekkür ediyor, tek tek hepsini kutlar tebrik ederim.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.