tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

İlimizde Gıda Okur-Yazarlığı Eğitimleri Tamamladı

Manşet 24.04.2024 - 00:05, Güncelleme: 24.04.2024 - 11:29 439 kez okundu.
 

İlimizde Gıda Okur-Yazarlığı Eğitimleri Tamamladı

İlimizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, resmi kurum/kuruluşlardaki kantin çalışanlarına ve ilimizdeki gıda ile ilgili meslek odası üyelerine gıda güvenliği, gıda kaynaklı zehirlenmeler, gıda israfı konularında düzenlenen eğitimlere toplam 4521 kişi katılım sağladı.
Gıda ve beslenme ile ilgili bilgilere ulaşma, ulaşılan bilgileri anlama, değerlendirme, bilgi ışığında doğru kararlar alarak gıda tüketim alışkanlığına dönüştürme, uygun miktarda güvenilir ve sağlıklı gıda seçme ve tüketme bilincidir. Bilinçli gıda seçimleri, gıda sistemindeki değişimlere uyumu kolaylaştırmakta, gıda sistemine katılmak için karar verme becerisini geliştirmekte ve sürdürülebilir çevreyi desteklemektir. Bilinçli gıda seçimleri bireylerin, ailelerin ve toplumların sağlıklı olmaları ve mevcut dünyamızda iyi yaşamaları için gıda ile ilgili olarak bilmeleri ve yapabilmeleri gereken şeyleri açıklamaya yönelik olarak ortaya çıkmıştır. Bilinçli gıda seçimleri bireylerin beslenme davranışlarını şekillendirmede, doğru, yeterli ve sağlıklı gıda seçimlerine sahip olmalarını sağlamada kritik bir role sahiptir. Ayrıca bireylerin yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmelerini sağlayan becerilerden de biridir. Gıda güvenirliği konusunda yetkili otorite Tarım ve Orman Bakanlığıdır. Tüm iş ve işlemler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülmektedir. Gıda Okuryazarlığı; Gıda ve beslenme bilgisi, Değerlendirme becerileri kazanma, Öz-yeterlik/güven, Gıda kararları ve ekolojik faktörler, Kategorilerinde düzenlenen birbirine bağlı nitelikler kümesidir. Gıda Okuryazarlığının Temelleri; Gıda etiketleri, Okuma alışkanlığı, Okuduğunu anlama ve çözümleme, Doğru karar alma, Bilinçli beslenme alışkanlığı kazanma, Sosyal çevre, Kategorilerinde düzenlenen birbirine bağlı nitelikler kümesidir.  
İlimizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, resmi kurum/kuruluşlardaki kantin çalışanlarına ve ilimizdeki gıda ile ilgili meslek odası üyelerine gıda güvenliği, gıda kaynaklı zehirlenmeler, gıda israfı konularında düzenlenen eğitimlere toplam 4521 kişi katılım sağladı.

Gıda ve beslenme ile ilgili bilgilere ulaşma, ulaşılan bilgileri anlama, değerlendirme, bilgi ışığında doğru kararlar alarak gıda tüketim alışkanlığına dönüştürme, uygun miktarda güvenilir ve sağlıklı gıda seçme ve tüketme bilincidir. Bilinçli gıda seçimleri, gıda sistemindeki değişimlere uyumu kolaylaştırmakta, gıda sistemine katılmak için karar verme becerisini geliştirmekte ve sürdürülebilir çevreyi desteklemektir. Bilinçli gıda seçimleri bireylerin, ailelerin ve toplumların sağlıklı olmaları ve mevcut dünyamızda iyi yaşamaları için gıda ile ilgili olarak bilmeleri ve yapabilmeleri gereken şeyleri açıklamaya yönelik olarak ortaya çıkmıştır. Bilinçli gıda seçimleri bireylerin beslenme davranışlarını şekillendirmede, doğru, yeterli ve sağlıklı gıda seçimlerine sahip olmalarını sağlamada kritik bir role sahiptir.

Ayrıca bireylerin yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmelerini sağlayan becerilerden de biridir. Gıda güvenirliği konusunda yetkili otorite Tarım ve Orman Bakanlığıdır. Tüm iş ve işlemler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülmektedir. Gıda Okuryazarlığı; Gıda ve beslenme bilgisi,

Değerlendirme becerileri kazanma, Öz-yeterlik/güven, Gıda kararları ve ekolojik faktörler, Kategorilerinde düzenlenen birbirine bağlı nitelikler kümesidir.

Gıda Okuryazarlığının Temelleri; Gıda etiketleri, Okuma alışkanlığı, Okuduğunu anlama ve çözümleme, Doğru karar alma, Bilinçli beslenme alışkanlığı kazanma, Sosyal çevre, Kategorilerinde düzenlenen birbirine bağlı nitelikler kümesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.