tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

KANATLI DENİZATI BROŞU

Manşet 20.04.2024 - 00:05, Güncelleme: 03.05.2024 - 10:48 617 kez okundu.
 

KANATLI DENİZATI BROŞU

M.Ö. 560-546 yılları arasında hüküm sürmüş Lidya Kralı Krezüs (Kroisos), bizde bilinen adıyla Karun, antik çağların en zengin kralı olarak tarihe geçmiştir.
Aradan yüzyıllar geçtikten sonra bile Karun’un zenginlik hikâyeleri dilden dile dolaşmıştır. Bu hikâyeler sonucunda, Karun’un Hazineleri, Anadolu’yu mesken tutan tarihi eser kaçakçılarının hedefi haline gelmiştir. 1965 yılında Uşak İli Güre Köyünde bulunan Tümülüslerden Karun Hazineleri gün yüzüne çıkarılmıştır. Bu vesileyle, evrensel bir tabir halini almış “Karun Kadar Zengin” söyleminin çıktığı toprakların Uşak ili sınırları içerisinde olduğu söylenebilir. Dünyayı iki kez dolaşan ve sonunda ait olduğu topraklara geri dönen Karun hazinelerinin en değerli parçası “Kanatlı Denizatı Broşu” bugün Uşak Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.  Kanatlı Denizatı Broşu som altından yapılmıştır. Gövdesinin ön kısmı at, arka kısmı balık şeklinde olan broş, kanatlı mitolojik bir yaratığı tasvir etmektedir. Hem karada hem suda hem de havada canlılık gösterebilen bir formda tasarlanan Kanatlı Denizatı, Karun Hazinelerinin en nadide parçasıdır. Kanatlı Denizatı Broşu, İlimizin ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtım faaliyetlerinde kullanılan arkeolojik eserlerden biridir. Birleştirici olma özelliğinden dolayı İlimizin önemli etkinliklerinde de broş, ön planda olmaktadır. Örneğin, Uşak Valiliğinin kurumsal logosunda Kanatlı Denizatı Broşu bulunmaktadır.  Bunun yanında 2014 yılından beri Uşak’ın ilk ve tek film festivali olan Uluslararası Uşak Film Festivalinde Kanatlı Denizatı Broşu ödülleri verilmektedir.  
M.Ö. 560-546 yılları arasında hüküm sürmüş Lidya Kralı Krezüs (Kroisos), bizde bilinen adıyla Karun, antik çağların en zengin kralı olarak tarihe geçmiştir.

Aradan yüzyıllar geçtikten sonra bile Karun’un zenginlik hikâyeleri dilden dile dolaşmıştır. Bu hikâyeler sonucunda, Karun’un Hazineleri, Anadolu’yu mesken tutan tarihi eser kaçakçılarının hedefi haline gelmiştir. 1965 yılında Uşak İli Güre Köyünde bulunan Tümülüslerden Karun Hazineleri gün yüzüne çıkarılmıştır. Bu vesileyle, evrensel bir tabir halini almış “Karun Kadar Zengin” söyleminin çıktığı toprakların Uşak ili sınırları içerisinde olduğu söylenebilir.

Dünyayı iki kez dolaşan ve sonunda ait olduğu topraklara geri dönen Karun hazinelerinin en değerli parçası “Kanatlı Denizatı Broşu” bugün Uşak Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.  Kanatlı Denizatı Broşu som altından yapılmıştır. Gövdesinin ön kısmı at, arka kısmı balık şeklinde olan broş, kanatlı mitolojik bir yaratığı tasvir etmektedir. Hem karada hem suda hem de havada canlılık gösterebilen bir formda tasarlanan Kanatlı Denizatı, Karun Hazinelerinin en nadide parçasıdır.

Kanatlı Denizatı Broşu, İlimizin ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtım faaliyetlerinde kullanılan arkeolojik eserlerden biridir. Birleştirici olma özelliğinden dolayı İlimizin önemli etkinliklerinde de broş, ön planda olmaktadır. Örneğin, Uşak Valiliğinin kurumsal logosunda Kanatlı Denizatı Broşu bulunmaktadır.  Bunun yanında 2014 yılından beri Uşak’ın ilk ve tek film festivali olan Uluslararası Uşak Film Festivalinde Kanatlı Denizatı Broşu ödülleri verilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.