whatsapp

Karaoba, “Çocuklarımızın geleceği sizin yapboz tahtası olamaz”

Manşet 07.07.2024 - 00:05, Güncelleme: 06.07.2024 - 13:41 842+ kez okundu.
 

Karaoba, “Çocuklarımızın geleceği sizin yapboz tahtası olamaz”

CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM'de görüşmeleri süren “Öğretmenlik Mesleği Kanunu” teklifi üzerine Milli Eğitim Komisyonu’nda konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM'de görüşmeleri süren “Öğretmenlik Mesleği Kanunu” teklifi üzerine Milli Eğitim Komisyonu’nda yaptığı konuşmada “Başarı kriterleri belli. Çocuklarımızın geleceği sizin yapboz tahtası olamaz! Tekrar "kandırıldık" dememek için tarikatleri bırakın, gelin ortak akılla hep beraber sağlam bir sistem için çalışalım. Bir hekim olarak ben bu taslağa baktığımda tabi teknik bilgi olarak arkadaşlar çok daha donanımlı birşeyler veriyorlar ancak ben şunu şöyle algılıyorum; Bizim bir hocamız vardı, profosör derdi ki ‘çocuklar anlattıklarımızın yarısının yanlış olduğunu biz de biliyoruz. Ancak acı olanı şu ki hangi yarısı doğru kimse bilmiyor.’ Siz 2002’den bu yana bu hale getirdiniz. Eğitim sistemini o kadar değiştirdiniz ki sizde hangisinin doğru olduğunu bilmiyorsunuz, inanmıyorsunuz. Aklın yolu bir arkadaşlar, bir hekim olarak iğne bile yaparken ona form alıyoruz. Hastaya ameliyat olurken yaşama oranı belirtiyoruz, bu ihtimallerin var diyoruz. Siz bu işin taraflarının hiç birinin fikrini almadan kendi aklınıza göre ‘güç bizde, saraydan geldi, biz bunu geçiririz diyorsunuz. Bakın dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Başarı kriterleri ortada, PISA sınavlarında biz kaçıncıyız” dedi. Burada ki konuşmalarının sadece tarihe not düştüğünü ifade eden Karaoba, “Ancak siz bunlardan ders almıyorsunuz, almamaya da devam ediyorsunuz. Yaptığınız şeyi ya kandırıldık diye sonra değiştirmeye çalışıyorsunuz ya da bu bozuldu yeni gelen bakanın cemaatine göre, bakış açısına göre yeni programlar çıkarıyorsunuz. Orhan vekilimin de dediği gibi ideolojik yaklaşımları bırakalım. Bu ülke hepimizin, bu çocuklar hepimizin, bu öğretmenler hepimizin. Altı tane sınıflama var öğretmenlerde, yok baş öğretmen, uzman öğretmen, yok aday öğretmen, ücretli öğretmen. Biri doğum izni alamaz, para alamaz. Biri 3 bin lira fazla alır, biri 5 bin lira fazla alır. Yapmayın ne olur, bu ülkede madem üniversite açıyorsunuz. Eğitim standart diyorsunuz, biz çok iyi eğitiyoruz diyorsunuz. El emek için her aşamaya barikat koyuyorsunuz. Bunu çok doğru bulmuyorum. Ben ortak akıl derken lütfen muhalefetin sesini dinleyin. Sendikaların sesini dinleyin. Bu işte etkilenen insanlara kulak verin diyorum. Yanlış yapmak istemiyorsanız muhakkak bunu yapın diyorum" diye konuştu.  
CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM'de görüşmeleri süren “Öğretmenlik Mesleği Kanunu” teklifi üzerine Milli Eğitim Komisyonu’nda konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM'de görüşmeleri süren “Öğretmenlik Mesleği Kanunu” teklifi üzerine Milli Eğitim Komisyonu’nda yaptığı konuşmada “Başarı kriterleri belli. Çocuklarımızın geleceği sizin yapboz tahtası olamaz! Tekrar "kandırıldık" dememek için tarikatleri bırakın, gelin ortak akılla hep beraber sağlam bir sistem için çalışalım. Bir hekim olarak ben bu taslağa baktığımda tabi teknik bilgi olarak arkadaşlar çok daha donanımlı birşeyler veriyorlar ancak ben şunu şöyle algılıyorum; Bizim bir hocamız vardı, profosör derdi ki ‘çocuklar anlattıklarımızın yarısının yanlış olduğunu biz de biliyoruz. Ancak acı olanı şu ki hangi yarısı doğru kimse bilmiyor.’ Siz 2002’den bu yana bu hale getirdiniz. Eğitim sistemini o kadar değiştirdiniz ki sizde hangisinin doğru olduğunu bilmiyorsunuz, inanmıyorsunuz. Aklın yolu bir arkadaşlar, bir hekim olarak iğne bile yaparken ona form alıyoruz. Hastaya ameliyat olurken yaşama oranı belirtiyoruz, bu ihtimallerin var diyoruz. Siz bu işin taraflarının hiç birinin fikrini almadan kendi aklınıza göre ‘güç bizde, saraydan geldi, biz bunu geçiririz diyorsunuz. Bakın dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Başarı kriterleri ortada, PISA sınavlarında biz kaçıncıyız” dedi.

Burada ki konuşmalarının sadece tarihe not düştüğünü ifade eden Karaoba, “Ancak siz bunlardan ders almıyorsunuz, almamaya da devam ediyorsunuz. Yaptığınız şeyi ya kandırıldık diye sonra değiştirmeye çalışıyorsunuz ya da bu bozuldu yeni gelen bakanın cemaatine göre, bakış açısına göre yeni programlar çıkarıyorsunuz. Orhan vekilimin de dediği gibi ideolojik yaklaşımları bırakalım. Bu ülke hepimizin, bu çocuklar hepimizin, bu öğretmenler hepimizin. Altı tane sınıflama var öğretmenlerde, yok baş öğretmen, uzman öğretmen, yok aday öğretmen, ücretli öğretmen. Biri doğum izni alamaz, para alamaz. Biri 3 bin lira fazla alır, biri 5 bin lira fazla alır. Yapmayın ne olur, bu ülkede madem üniversite açıyorsunuz. Eğitim standart diyorsunuz, biz çok iyi eğitiyoruz diyorsunuz. El emek için her aşamaya barikat koyuyorsunuz. Bunu çok doğru bulmuyorum. Ben ortak akıl derken lütfen muhalefetin sesini dinleyin. Sendikaların sesini dinleyin. Bu işte etkilenen insanlara kulak verin diyorum. Yanlış yapmak istemiyorsanız muhakkak bunu yapın diyorum" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.