tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

Kutadgu Bilig Paneli Uşak Üniversitesinde yapıldı

Manşet 24.04.2024 - 00:05, Güncelleme: 23.04.2024 - 14:41 373 kez okundu.
 

Kutadgu Bilig Paneli Uşak Üniversitesinde yapıldı

Ülke genelinde Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrenciler için planladığı, "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında lise öğrencileri "Kutadgu Bilig Okumaları" Üniversite Buluşması, Eşme Şehit Cemalettin Avcı Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.
Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan; Uşak Fen Lisesi, Sivaslı Dursun Yalım Fen Lisesi ve Eşme Şehit Cemalettin Avcı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin panelist olarak katıldığı programa İl Millî Eğitim Müdürümüz Halil Yücel, İl Koordinatörü Fazıl Öztürk, Panel Başkanı Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Özgür Ay, Panel Moderatörü Ahmet Hoş, kurum yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, "Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi"nin öğrencilerimizin okuma ve yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ve uygulanmaya başladığı günden bu yana güzel gelişmelerin elde edildiği önemli bir proje olduğunu belirtti. "Kutadgu Bilig"in günümüze kadar ulaşan en eski ve en temel Türkçe eserlerimizden birisi olduğunu vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, ana teması "ideal insan" olan ve ideal insan olmak için gerekli şeyleri içeren, kişiyi iki dünyada da mutlu kılmak için gerekli yolu göstermek amacıyla kaleme alınmış bu müstesna eserin gençler tarafından okunması, incelenmesi ve sunulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu proje ile öğrencilerimiz Türk edebiyatının seçkin eserlerini okuyor, okumalarını yorumluyor ve kendi yazılarını üretiyorlar. 11. yüzyılda Yusuf Has Hâcip tarafından kaleme alınan "Kutadgu Bilig", sadece bir edebî eser olmanın ötesinde, aynı zamanda bir siyasetname ve ahlak kitabıdır. 'Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi' kapsamında bu eşsiz eseri öğrencilerimizle birlikte ele alarak hem edebiyat ve tarih bilincimizi geliştirmeyi hem de millî ve manevi değerlerimizi öğrencilerimize aktarmayı amaçladık. Yoğun bir emek ve katılımla gerçekleştirilen bu paneller vesilesiyle yapılan okuma ve yazma etkinliklerinde elde edilen kazanımlar öğrencilerimize bir hayat rehberi olarak da ışık tutacaktır." İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, etkinliğe ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesi yönetimine, panel başkanına, panelin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek etkinliğin "Kutadgu Bilig"i daha iyi anlamamıza ve bu eserden gerekli dersleri çıkarmamıza vesile olması temennisinde bulundu. İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel'in konuşmasının ardından iki oturum hâlinde gerçekleştirilen panel, öğrencilerin sunumları, soru-cevap ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.  
Ülke genelinde Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrenciler için planladığı, "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında lise öğrencileri "Kutadgu Bilig Okumaları" Üniversite Buluşması, Eşme Şehit Cemalettin Avcı Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan; Uşak Fen Lisesi, Sivaslı Dursun Yalım Fen Lisesi ve Eşme Şehit Cemalettin Avcı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin panelist olarak katıldığı programa İl Millî Eğitim Müdürümüz Halil Yücel, İl Koordinatörü Fazıl Öztürk, Panel Başkanı Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Özgür Ay, Panel Moderatörü Ahmet Hoş, kurum yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, "Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi"nin öğrencilerimizin okuma ve yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ve uygulanmaya başladığı günden bu yana güzel gelişmelerin elde edildiği önemli bir proje olduğunu belirtti.

"Kutadgu Bilig"in günümüze kadar ulaşan en eski ve en temel Türkçe eserlerimizden birisi olduğunu vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, ana teması "ideal insan" olan ve ideal insan olmak için gerekli şeyleri içeren, kişiyi iki dünyada da mutlu kılmak için gerekli yolu göstermek amacıyla kaleme alınmış bu müstesna eserin gençler tarafından okunması, incelenmesi ve sunulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu proje ile öğrencilerimiz Türk edebiyatının seçkin eserlerini okuyor, okumalarını yorumluyor ve kendi yazılarını üretiyorlar. 11. yüzyılda Yusuf Has Hâcip tarafından kaleme alınan "Kutadgu Bilig", sadece bir edebî eser olmanın ötesinde, aynı zamanda bir siyasetname ve ahlak kitabıdır. 'Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi' kapsamında bu eşsiz eseri öğrencilerimizle birlikte ele alarak hem edebiyat ve tarih bilincimizi geliştirmeyi hem de millî ve manevi değerlerimizi öğrencilerimize aktarmayı amaçladık. Yoğun bir emek ve katılımla gerçekleştirilen bu paneller vesilesiyle yapılan okuma ve yazma etkinliklerinde elde edilen kazanımlar öğrencilerimize bir hayat rehberi olarak da ışık tutacaktır."

İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, etkinliğe ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesi yönetimine, panel başkanına, panelin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek etkinliğin "Kutadgu Bilig"i daha iyi anlamamıza ve bu eserden gerekli dersleri çıkarmamıza vesile olması temennisinde bulundu. İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel'in konuşmasının ardından iki oturum hâlinde gerçekleştirilen panel, öğrencilerin sunumları, soru-cevap ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.