tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

Uşak Üniversitesi’nde ‘98. Yılında TÜİK’ Semineri

Manşet 24.04.2024 - 00:05, Güncelleme: 23.04.2024 - 14:44 385 kez okundu.
 

Uşak Üniversitesi’nde ‘98. Yılında TÜİK’ Semineri

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Topluğu tarafından ‘‘98. Yılında TÜİK’’ konulu seminer düzenlendi.
Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Birgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Taş, veri toplamanın ve kullanımının önemine vurgu yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin akademisyenler için önemine dikkati çeken Dekan Prof. Dr. Taş; “TÜİK istatistikleri sayesinde Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve demografik durumu hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Üniversite ve TÜİK’in bir araya gelmesi toplumsal kalkınmanın ve bilimsel bilginin gelişmesi açısından da önemli bir adımdır. Bizler çalışmalarımızı hayata geçirirken TÜİK verilerinden sıklıkla faydalanıyoruz. Son 10 yılda TÜİK verileri kullanılarak yazılan makalelerin sayısı 20 bini geçti. Üniversiteler akademik bilgi ve uzmanlık TÜİK ise geniş bir veri tabanı ve istatistiksel yöntemlerle donanmıştır. Bu birliktelik daha etkili araştırmaların yapılmasını daha sağlıklı politika önerilerinin geliştirilmesini ve toplumsal sorunlara daha etkili çözümler bulunabilmesini sağlar. Bu anlamda akademik ve TÜİK bağlantılarının çok güçlü olduğunu ve TÜİK verilerinin akademik araştırmalarda çok daha fazla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu iş birliğinin daha da güçlenmesini istiyoruz. Bugünkü seminere katılan konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Programda TÜİK Manisa Bölge Müdürü Selçuk Direkçi, Sosyal Araştırmalar Grup Müdürü Ahmet Murat Şen, Ekonomik Araştırmalar Grup Müdürü Mehmet Kamacı ile Bilgi İşleme ve İletişim Takım Sorumlusu Anıl Feyza Ekşi; dinleyicilerle TÜİK’in çalışma alanları ve verilerin işlenip hazırlanması ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.  
Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Topluğu tarafından ‘‘98. Yılında TÜİK’’ konulu seminer düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Birgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Taş, veri toplamanın ve kullanımının önemine vurgu yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin akademisyenler için önemine dikkati çeken Dekan Prof. Dr. Taş; “TÜİK istatistikleri sayesinde Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve demografik durumu hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Üniversite ve TÜİK’in bir araya gelmesi toplumsal kalkınmanın ve bilimsel bilginin gelişmesi açısından da önemli bir adımdır. Bizler çalışmalarımızı hayata geçirirken TÜİK verilerinden sıklıkla faydalanıyoruz. Son 10 yılda TÜİK verileri kullanılarak yazılan makalelerin sayısı 20 bini geçti. Üniversiteler akademik bilgi ve uzmanlık TÜİK ise geniş bir veri tabanı ve istatistiksel yöntemlerle donanmıştır. Bu birliktelik daha etkili araştırmaların yapılmasını daha sağlıklı politika önerilerinin geliştirilmesini ve toplumsal sorunlara daha etkili çözümler bulunabilmesini sağlar. Bu anlamda akademik ve TÜİK bağlantılarının çok güçlü olduğunu ve TÜİK verilerinin akademik araştırmalarda çok daha fazla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu iş birliğinin daha da güçlenmesini istiyoruz. Bugünkü seminere katılan konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda TÜİK Manisa Bölge Müdürü Selçuk Direkçi, Sosyal Araştırmalar Grup Müdürü Ahmet Murat Şen, Ekonomik Araştırmalar Grup Müdürü Mehmet Kamacı ile Bilgi İşleme ve İletişim Takım Sorumlusu Anıl Feyza Ekşi; dinleyicilerle TÜİK’in çalışma alanları ve verilerin işlenip hazırlanması ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.