whatsapp

UŞAK’TA LAVANTA FESTİVALİ

Manşet 07.07.2024 - 00:05, Güncelleme: 06.07.2024 - 13:48 1098+ kez okundu.
 

UŞAK’TA LAVANTA FESTİVALİ

Uşak Karahallı ilçesine bağlı Buğdaylı Köyü’nde İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı katkıları ile düzenlenen 3. Lavanta Festivali, 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek.
İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı, 3. Lavanta Festivali kapsamına ilişkin yaptığı duyuruda “İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı katkıları ile gerçekleşen 28 Temmuz 2024 saat: 14:00 te ki festivalimiz için köyümüz de buluşalım. Bu sene ki festival de sabah 05:00 itibari ile köyümüz deki lavanta bahçeleri ve yörüklerin göç yolu üzerinde 15 km lik bir yürüyüş yapılacak. Yürüyüş sonrası katılanlara şehrimizin ünlü tarhana çorbası ikram edilecek. İsteyenler bir gün önce gelip köyümüzde gösterilen yerde çadırlarını kurup geceyi köyümüzde geçirecekler. Festival yemekle başlayıp yöresel folklor ekibi ve müzik sonrasında Uşaklı atlı cirit takımı gösterisi ile son bulacaktır.Tüm hemşehrilermiz davetlidir” ifadelerine yer verdi. İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı katkıları ile 3.sü düzenlenen Lavanta Festivali’nde; Bir gün önceden yürüyüş gruplarını gelmesi ve karşılanması akşam kamp ateşi eşliğinde grup faaliyeti, sabah erken saatlerde 05.00-07.00 saatleri arasında yürüyüş gruplarının lavanta bahçeleri ve köy doğasında yürüyüş programı, yürüyüş gruplarına tarhanalı kahvaltı, öğle namazına mütakip camide dua okunması, yemek programı, açılış konuşması, misafirlerin konuşmaları, müzik yapılması, ses sanatçılarının programı ‘Hasibe Sümer ve Serkan Şahin’ yöresel müzik eşliğinde oyunlar, bayan ritim grubunun gösterisi, halk oyunu ekibinin gösterisi, cirit takımının gösterisi, günlük programın kapanışı, istek üzerine Bakar Tepesine akşam programı yapılacaktır.  
Uşak Karahallı ilçesine bağlı Buğdaylı Köyü’nde İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı katkıları ile düzenlenen 3. Lavanta Festivali, 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı, 3. Lavanta Festivali kapsamına ilişkin yaptığı duyuruda “İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı katkıları ile gerçekleşen 28 Temmuz 2024 saat: 14:00 te ki festivalimiz için köyümüz de buluşalım. Bu sene ki festival de sabah 05:00 itibari ile köyümüz deki lavanta bahçeleri ve yörüklerin göç yolu üzerinde 15 km lik bir yürüyüş yapılacak. Yürüyüş sonrası katılanlara şehrimizin ünlü tarhana çorbası ikram edilecek. İsteyenler bir gün önce gelip köyümüzde gösterilen yerde çadırlarını kurup geceyi köyümüzde geçirecekler. Festival yemekle başlayıp yöresel folklor ekibi ve müzik sonrasında Uşaklı atlı cirit takımı gösterisi ile son bulacaktır.Tüm hemşehrilermiz davetlidir” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı katkıları ile 3.sü düzenlenen Lavanta Festivali’nde; Bir gün önceden yürüyüş gruplarını gelmesi ve karşılanması akşam kamp ateşi eşliğinde grup faaliyeti, sabah erken saatlerde 05.00-07.00 saatleri arasında yürüyüş gruplarının lavanta bahçeleri ve köy doğasında yürüyüş programı, yürüyüş gruplarına tarhanalı kahvaltı, öğle namazına mütakip camide dua okunması, yemek programı, açılış konuşması, misafirlerin konuşmaları, müzik yapılması, ses sanatçılarının programı ‘Hasibe Sümer ve Serkan Şahin’ yöresel müzik eşliğinde oyunlar, bayan ritim grubunun gösterisi, halk oyunu ekibinin gösterisi, cirit takımının gösterisi, günlük programın kapanışı, istek üzerine Bakar Tepesine akşam programı yapılacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.