Genel

Gurbetçilerin dönüş yolculuğunda bagajlar yöresel lezzet dolu

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelerek, yaz tatillerini ana vatanlarında geçiren gurbetçiler salçadan turşuya, kuru yemişten meyveye kadar bagajlarına yöresel lezzetleri de doldurarak, hasret ve özlemle ülkeden ayrılıyor.

Karayoluyla çıktıkları dönüş yollarına gurbetçiler, salçadan turşuya, kuru yemişten meyveye kadar bagajlarına yöresel lezzetleri de doldurarak, hasret ve özlemle ülkeden ayrılıyor.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, aileleriyle birlikte karayoluyla yaz tatillerini geçirmek için geldikleri anavatanlarından, dönüş yolculuğuna başladı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yakınlarını ziyaret edip, hasret gideren gurbetçiler, yaklaşık 5 haftalık tatillerini tamamladı.

Tatillerini tamamlayan ve büyük bir özlemle, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için gelen gurbetçiler, otomobil bagajlarını, kışlık için el emeği ile hazırlanan salçadan turşuya, kuru yemişten meyveye kadar yerel, yöresel lezzetlerle ile doldurdu. Sınırdan çıkış yapanların büyük çoğunluğunu Almanya’da çalışan gurbetçiler oluşturuyor.

Vatan hasretiyle yola koyulan gurbetçiler, büyük bir özlemle ülkeden ayrıldıklarını belirtiyor.

Memleketi Rize’de ailesiyle birlikte yaz tatilini tamamlayıp, Almanya’ya gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen Sibel Çelik, otomobil bagajını çaydan turşuya, yerel lezzetlerle doldurduğunu söyledi.

Vatan hasreti ile dönüş yoluna geçtiklerini ifade eden Çelik, "Tatilimize, önce İstanbul’a babamızı ziyaretle başladık. Sonra Rize’ye gittik çay topladık. Şimdi de dönüş yoluna geçtik ve yanımıza birçok şey aldık. Torunlarıma hediyeler aldım. Karadenizimizin olmazsa olmazı çay, mısır, meyve aldık. Zeytin, erik gibi şeyler de aldık. Bagajımızı yükledik gidiyoruz. Bunları kışa kadar yiyerek hasret gidereceğiz" dedi.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelerek, yaz tatillerini ana vatanlarında geçiren gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı’ndan dönüşleri sürüyor.