Manşet

Gıda Işınlama Teknolojisi Kitap Oldu

Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gülşah Çalışkan, ‘Gıda Işınlama Teknolojisi’ isimli kitap yazdı.

Uşak Üniversitesi Eşme Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gülşah Çalışkan, uzun yıllar üzerinde çalıştığı "Gıda Işınlama Teknolojisi" isimli kitabını Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Salih Sezer'e takdim etti. Bu anlamlı hediye, akademik bilgi birikiminin paylaşılması ve eğitim kadromuzun sürekli gelişimini desteklemek adına büyük bir adım olarak değerlendirildi. Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Salih Sezer, kitabı teslim alırken yaptığı açıklamada, akademik kadromuzun bilimsel çalışmalarıyla hem öğrencilerimize hem de sektöre sundukları katkıların büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, bu tür çalışmaların paydaşlarımızın sürekli gelişimini teşvik ederek, değişen şartlara ve ihtiyaçlara uygun şekilde desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Doç. Dr. Gülşah Çalışkan, kitabında gıda sektöründe giderek önem kazanan gıda ışınlama teknolojisinin bilimsel temelini, uygulamalarını ve gelecekteki potansiyelini ele alıyor. Kitap, hem öğrencilere hem de sektörde çalışan profesyonellere yönelik önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Eşme MYO’dan yapılan açıklamada, “Bu tür çalışmaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi, yüksekokulumuzun akademik gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Paydaşlarımızın her koşulda ihtiyaçlarına yönelik gelişim süreçlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi, kalite odaklı bir eğitim anlayışımızın göstergesidir” denildi.