Editör: Uşak Haber Gazetesi
112 ACİL PERSONELİNİN KIYAFETLERİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ DTS TASARIM MERKEZİNDE TASARLANDI
Uşak Üniversitesinin Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü, ‘Acil Sağlık Hizmetleri Özel Görev Kıyafet Tasarımı ve Şartname Yazımı Projesi’ kapsamında, Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Acil Sağlık Hizmetleri personeli için tasarımı yapılan kıyafetlerin lansmanı yapıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen lansman,Vali Vekili Muammer Balcı, Uşak Milletvekilleri Av. Mehmet Altay ile Op. Dr. İsmail Güneş,Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Uşak Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Uşak İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Murat Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak İl Başkanı Av. Fahrettin Tuğrul, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Uşak Organize ve Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Zafer Kalkınma Ajansı Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, üniversite senato üyeleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.
Semih Korkut: “Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımızın kıyafetlerinin tasarımı ve kalite kontrolleri Uşak Üniversitesi tarafından yapıldı.”
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut yaptığı konuşmada, ülkemizin şu an dünyanın en gelişmiş acil sağlık sistemlerinden birine sahip olduğuna dikkat çekerek, “Acil Sağlık Hizmetlerinde 3 binin üzerinde istasyonumuz, 6 binden fazla ambulansımız, 17 helikopterimiz ve 3 ambulans uçağımız var. Bu Uçaklarımızla yurtdışındaki hasta vatandaşlarımızı getiriyoruz. Özellikle pandemi döneminde Türk vatandaşı olup da, Türkiye’den sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızı getirdik. Bu çalışmalar hizmetlerimizin ne kadar geliştiğinin bir kanıtı. Acil Sağlık çalışanlarımızın rahatı bizim için çok önemli. Dolayısıyla kıyafetlerini daha rahat ve daha kaliteli hale getirmek için araştırmalar yaptık. Uşak Üniversitesinin yaptığı başarılı çalışmaları gördük ve kıyafetlerimizi tasarlamaları konusunda üniversitemizle çalışmaya başladık. Tasarımlar ve kalite kontrolleri Uşak Üniversitesinde gerçekleşti. Görevim gereği il il dolaşıyorum. Yaptığım ziyaretlerde kıyafetlerin nasıl olduğunu çalışanlarımıza soruyorum. Çok memnunlar. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, tüm DTS Tasarım Merkezi personeline ve öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.”ifadelerini kullandı.
Rektör Savaş: “İki yıl önce kurulan Merkezimiz çok kısa bir sürede yaptığı hizmetleriyle adından söz ettirdi.”
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2016 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması programı kapsamında ilk 5 üniversite arasında seçilen ve deri, tekstil ve seramik alanlarında ihtisaslaşmasına karar verilen Uşak Üniversitesinin misyonu gereği, sanayi ve kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda 2018 yılında Uşak Üniversitesi bünyesinde Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulduğunun altını çizen Savaş, DTS Tasarım Merkezinin, 2 sene gibi çok kısa bir sürede yaptığı tasarım, AR-GE ve ÜR-GE hizmetleriyle adından söz ettirdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Savaş, “Üniversitelerde ilk kez ve çok faydalı olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması programını hayata geçiren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya…
“Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Prof. Dr. Savaş, DTS Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Savaş, özellikle son yıllarda kamu kurumlarının özel kıyafetlerinin kullanım koşullarına uygun tasarımsal ve teknik özelliklerde olması için DTS Tasarım Merkezinin çalışmalarını yoğunlaştırdığını anlattı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan işbirliğine değinen Rektör Prof. Dr. Savaş, “Uşak E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesindeki deri ve tekstil atölyesinde, hükümlüler tarafından yapılan deri konfeksiyon ürünlerinin tasarımlarının üniversitemiz tarafından hazırlanmasıyla başlayan çalışmalarımız, 35 bin çalışanı olan Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık personellerinin özel görev kıyafetlerinin tasarlanmasıyla devam etti.” dedi.
Rektör Savaş: ‘‘Kıyafetlerde geri dönüşüm ipliği kullanılıyor.’’
Kıyafetlerde geri dönüşüm ipliklerinin kullanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş,‘‘Geri dönüşüm ipliklerinin yüzde 85’i Uşak ilinde üretilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamındaki bu projede kullanılan ipliklerin Uşak’tan temin edilmesiyle de, Uşak Üniversitesi misyon üniversitesi olması görevini yerine getirmekte ve bölge sanayisine de destek vermektedir. Kıyafetlerde kullanılan geri dönüşüm iplikleri sayesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Muhterem Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ de desteklenmektedir.’’şeklinde konuştu.
Merkez, Sağlık Çalışanlarının Çalışma Koşullarına Uygun Kıyafetler Tasarladı
112 Acil sağlık hizmetleri personellerinin hep en ön saflarda kendi canlarını ortaya koyarak görev aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Savaş, ‘‘Yurdun dört bir yanında, her koşulda görevlerini en başarılı şekilde gerçekleştiren Acil Sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. DTS Tasarım Merkezimiz, sağlık çalışanlarımızın çalışma koşullarına uygun kıyafetlere sahip olması gerekliliği bilinciyle çalışmalarını tamamlamıştır. Tasarladığımız kıyafetleri şu an acil sağlık çalışanlarımız giymektedir. Mutluyuz ve gururluyuz. Emeği geçen ve destek olan başta Sayın Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimize, tüm kurum ve kuruluşlara, özverili çalışmalarından dolayı DTS Merkezimize ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne bir kez daha şükranlarımı sunar, teşekkür ederim.’’dedi.
Sırada, UMKE, PTT ve Orman Genel Müdürlüğü Çalışanlarının Kıyafetleri Var
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) personel kıyafetlerinin tasarlanması ve teknik özelliklerin belirlenmesi çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Rektör Savaş, “Tüm kurumlarımızın çalışma koşullarına uygun kıyafetler tasarlamaya özen gösteriyoruz. Biliyorum ki yaptığımız diğer tasarımlarla da adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş, 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesinin en geç ve dinamik üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, özellikle Rektör Prof. Dr. Savaş’ın göreve geldiği dönemde bölgesel kalkınmaya sağladığı katkıların takdire şayan olduğunu söyledi.
TBMM Güvenlik Komisyonu Başkanı Milletvekili Av. Mehmet Altay, bugün gerçekleşen Acil Sağlık Hizmetleri personeli için Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi tarafından tasarımı yapılan kıyafetlerin lansmanının, hem üniversitemiz hem şehrimiz hem de bölge için gurur verici olduğuna dikkat çekti. Uşak Üniversitesinin şehir ve sanayi bütünleşmesi adına yaptığı çalışmaların herkese örnek olduğunu ifade eden Altay, bu çalışmaların katlanarak devam edeceğine inandığını, başta Rektör Savaş olmak üzere tüm emeği geçen ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Yerli ve Milli Sanayi Destekleniyor
Konuşmaların ardından sağlık çalışanları, DTS Tasarım Merkezi tarafından hazırlanan kıyafetleri sergiledi. Tasarlanan üniformalar hakkında bir sunum yapan DTS Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şefik Baran Tarhan, yaptıkları tasarımlarda kullanılan kumaşların Türkiye’de üretilebiliyor olmasına önem verdiklerini anlatarak, yerli ve milli sanayinin gelişmesine de destek verdiklerini belirtti.
Programın sonunda kıyafetlerin tasarlanmasında emeği geçen Uşak Üniversitesi öğretim elemanları ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Yorumlar