whatsapp

FEN BİLİMLERİ ALANINDA TÜBİTAK PROJESİ

Manşet 07.09.2024 - 00:00, Güncelleme: 07.09.2024 - 10:27 1436 kez okundu.
 

FEN BİLİMLERİ ALANINDA TÜBİTAK PROJESİ

Fen Bilimleri Alanında TÜBİTAK ARDEB 1001 Projesi Yazma Eğitimi Düzenlendi..
Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Fen Bilimleri Alanında TÜBİTAK ARDEB 1001 Projesi Yazma Eğitimi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Eğitimde Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rifat Çapan eğitmen olarak yer aldı. TÜBİTAK ARDEB 1001 Programının başvuru sürecinin anlatılmasıyla başlayan eğitimde, bursiyer ve danışmanların projedeki rollerinden bahsedildi. Proje başlığı, projenin özgün değeri, projenin yaygın etkisi, proje bütçesi, panelist değerlendirme kriterleri, iş paketlerinin yazımı ve proje ekibinin seçimi konularında detaylı bilgi verildi. Prof. Dr. Rifat Çapan yürütücülüğünü yapmış olduğu projelerdeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı ve proje yazımında yapılan hatalardan bahsetti. Eğitim katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Türkiye’nin genel bilim ve teknoloji politikaları çerçevesinde akademik alanda bilimsel, teknolojik ve yenilik içeren Ar-Ge faaliyetlerini programlamak, yönlendirmek, desteklemek ve izlemek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Fen Bilimler de dâhil olmak üzere, her bilimsel alanda proje önerisi kabul eden ARDEB, 9 destek programıyla akademisyenler, özel sektör ve kamuda çalışan araştırmacıların projelerine geri ödemesiz destek vermektedir. Bu rehber, ARDEB tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na başvuru sürecinde araştırmacılara yardımcı olması amacıyla hazırlamıştır. Rehber, kişilerin başvurularını başarıyla tamamlayabilmeleri için katılımcılık ilkesi çerçevesinde iç ve dış paydaşlardan görüşler alınarak oluşturulmuştur. Rehberde, başvuranların başvuru sürecinde karşılaştıkları ekranlar adım adım açıklanmış, her adımda dikkat edilecek konular vurgulanmıştır. Rehbere konu olan 1001 Programı’nın amacı; yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesidir.  
Fen Bilimleri Alanında TÜBİTAK ARDEB 1001 Projesi Yazma Eğitimi Düzenlendi..

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Fen Bilimleri Alanında TÜBİTAK ARDEB 1001 Projesi Yazma Eğitimi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Eğitimde Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rifat Çapan eğitmen olarak yer aldı. TÜBİTAK ARDEB 1001 Programının başvuru sürecinin anlatılmasıyla başlayan eğitimde, bursiyer ve danışmanların projedeki rollerinden bahsedildi.

Proje başlığı, projenin özgün değeri, projenin yaygın etkisi, proje bütçesi, panelist değerlendirme kriterleri, iş paketlerinin yazımı ve proje ekibinin seçimi konularında detaylı bilgi verildi. Prof. Dr. Rifat Çapan yürütücülüğünü yapmış olduğu projelerdeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı ve proje yazımında yapılan hatalardan bahsetti. Eğitim katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Türkiye’nin genel bilim ve teknoloji politikaları çerçevesinde akademik alanda bilimsel, teknolojik ve yenilik içeren Ar-Ge faaliyetlerini programlamak, yönlendirmek, desteklemek ve izlemek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fen Bilimler de dâhil olmak üzere, her bilimsel alanda proje önerisi kabul eden ARDEB, 9 destek programıyla akademisyenler, özel sektör ve kamuda çalışan araştırmacıların projelerine geri ödemesiz destek vermektedir. Bu rehber, ARDEB tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na başvuru sürecinde araştırmacılara yardımcı olması amacıyla hazırlamıştır. Rehber, kişilerin başvurularını başarıyla tamamlayabilmeleri için katılımcılık ilkesi çerçevesinde iç ve dış paydaşlardan görüşler alınarak oluşturulmuştur. Rehberde, başvuranların başvuru sürecinde karşılaştıkları ekranlar adım adım açıklanmış, her adımda dikkat edilecek konular vurgulanmıştır. Rehbere konu olan 1001 Programı’nın amacı; yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.