whatsapp

İlimizde 67 üreticiye 70 dekarlık sera örtüsü dağıtıldı

Manşet 07.09.2024 - 00:00, Güncelleme: 07.09.2024 - 10:27 1460 kez okundu.
 

İlimizde 67 üreticiye 70 dekarlık sera örtüsü dağıtıldı

Uşak’ta, “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” ve “Toprak Analizi Desteklemesi Projesi” töreni düzenlendi.
Uşak Tarım İl Müdürlüğü yerleşkesinde; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, İl Genel Meclis Başkanı Kadir Uslu, Uşak Tarım İl Müdürü Serkan Bilir, il protokolü ve üreticilerin katılımı ile Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” ve İl Özel İdaresi kaynaklı “Toprak Analizi Desteklemesi Projesi” töreni düzenlendi. Tören sonrasında Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Toprak Analiz Laboratuvarını ziyaret ederek alınan toprak numunelerinin analiz aşamaları hakkında teknik personellerden bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesinin toplam bütçesi 2 milyon 550 bin TL olup, yüzde 50 hibe destekli olarak 67 üreticimize 70 dekarlık sera alanının plastik örtü malzemesi dağıtıldı. İl Özel İdaresi kaynaklı Toprak Analizi Desteklemesi Projesi toplam bütçesi 600 bin TL olup, yüzde 80 hibe destekli olarak 1000 üreticimizin toprak analizleri 600 TL yerine 120 TL’ye yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “İlimizde tarımsal üretimde verim ve kaliteyi yükseltmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı "Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi" ve İl Özel İdaresi kaynaklı "Toprak Analizi Desteği" projeleri destek programına katıldık. Projelerin çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı Kaynaklı "Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi" ve İl Özel İdaresi Kaynaklı "Toprak Analizi Desteği Projesi" törenine katıldık. Projenin şehrimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.  
Uşak’ta, “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” ve “Toprak Analizi Desteklemesi Projesi” töreni düzenlendi.

Uşak Tarım İl Müdürlüğü yerleşkesinde; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, İl Genel Meclis Başkanı Kadir Uslu, Uşak Tarım İl Müdürü Serkan Bilir, il protokolü ve üreticilerin katılımı ile Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı “Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi” ve İl Özel İdaresi kaynaklı “ Toprak Analizi Desteklemesi Projesi” töreni düzenlendi. Tören sonrasında Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Toprak Analiz Laboratuvarını ziyaret ederek alınan toprak numunelerinin analiz aşamaları hakkında teknik personellerden bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesinin toplam bütçesi 2 milyon 550 bin TL olup, yüzde 50 hibe destekli olarak 67 üreticimize 70 dekarlık sera alanının plastik örtü malzemesi dağıtıldı. İl Özel İdaresi kaynaklı Toprak Analizi Desteklemesi Projesi toplam bütçesi 600 bin TL olup, yüzde 80 hibe destekli olarak 1000 üreticimizin toprak analizleri 600 TL yerine 120 TL’ye yapılıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “İlimizde tarımsal üretimde verim ve kaliteyi yükseltmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı "Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi" ve İl Özel İdaresi kaynaklı " Toprak Analizi Desteği" projeleri destek programına katıldık. Projelerin çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı Kaynaklı "Plastik Sera Örtülerinin Yenilenmesi Projesi" ve İl Özel İdaresi Kaynaklı " Toprak Analizi Desteği Projesi" törenine katıldık. Projenin şehrimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.