whatsapp

Uşak Belediyesi’nde Zabıta Haftası Kutlandı

Manşet 08.09.2024 - 00:00, Güncelleme: 08.09.2024 - 13:13 1403 kez okundu.
 

Uşak Belediyesi’nde Zabıta Haftası Kutlandı

Uşak Belediyesi’nde Zabıta Teşkilatının 198. Kuruluş Yılı kutlandı.
Uşak Belediye Başkan Vekili Mustafa Arslan ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gürel, Zabıta Haftası dolayısıyla Zabıta Müdürlüğü çalışanları ile bir araya geldi. Zabıta Teşkilatının 198. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Vekili Mustafa Arslan, zabıta personeline çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi. ZABITA TEŞKİLATI’NIN TARİHÇESİ Günümüzde hayatımızın bir parçası olan belediye zabıtasının kökeni, belediye hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 1826 yılında İhtisap Nazırlığı’nın kurulduğu Osmanlı dönemi İhtisap Kurumu’na dayanır. Osmanlı’da sistematik bir kimlik kazanan İhtisap Teşkilatı’nın izlerine ise İslamiyet’in ilk yıllarında da rastlamak mümkündür. O dönemde ve sonrasında şehirde zabıtanın görevlerine benzer görevleri yerine getiren Muhtesip, iyiliği emrederek, kötülükten men etmekle görevliydi. Osmanlı İmparatorluğu’nda; Bostancıbaşı, Kavaşbaşı, Kuloğlu Başçavuş ve günümüz Türkiye’sinde ise Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşu olarak adlandırılan İhtisap Neferi ile son bulan bu teşkilat Türkiye Cumhuriyeti’nin modern anlayışında yerini almıştır. Belediyelerimizin yasalar ve tüzüklerle belirlenmiş, beldenin düzenini koruyup devam ettirmeye ve belde halkının sağlık, huzur ve esenliğini sağlamaya yönelik birçok görevleri vardır. Belediyelerimiz, bu görevlerini yerine getirmek için emirler vermek, yasaklar koymak ve uygulamak, bunlara aykırı hareket edenleri cezalandırmak hak ve yetkisine sahip olduğundan bu görevlerini en güzel ve tam olarak teşkilatı ve personeli eliyle yerine getirmektedir.  
Uşak Belediyesi’nde Zabıta Teşkilatının 198. Kuruluş Yılı kutlandı.

Uşak Belediye Başkan Vekili Mustafa Arslan ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gürel, Zabıta Haftası dolayısıyla Zabıta Müdürlüğü çalışanları ile bir araya geldi. Zabıta Teşkilatının 198. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Vekili Mustafa Arslan, zabıta personeline çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

ZABITA TEŞKİLATI’NIN TARİHÇESİ

Günümüzde hayatımızın bir parçası olan belediye zabıtasının kökeni, belediye hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 1826 yılında İhtisap Nazırlığı’nın kurulduğu Osmanlı dönemi İhtisap Kurumu’na dayanır. Osmanlı’da sistematik bir kimlik kazanan İhtisap Teşkilatı’nın izlerine ise İslamiyet’in ilk yıllarında da rastlamak mümkündür. O dönemde ve sonrasında şehirde zabıtanın görevlerine benzer görevleri yerine getiren Muhtesip, iyiliği emrederek, kötülükten men etmekle görevliydi. Osmanlı İmparatorluğu’nda; Bostancıbaşı, Kavaşbaşı, Kuloğlu Başçavuş ve günümüz Türkiye’sinde ise Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşu olarak adlandırılan İhtisap Neferi ile son bulan bu teşkilat Türkiye Cumhuriyeti’nin modern anlayışında yerini almıştır. Belediyelerimizin yasalar ve tüzüklerle belirlenmiş, beldenin düzenini koruyup devam ettirmeye ve belde halkının sağlık, huzur ve esenliğini sağlamaya yönelik birçok görevleri vardır. Belediyelerimiz, bu görevlerini yerine getirmek için emirler vermek, yasaklar koymak ve uygulamak, bunlara aykırı hareket edenleri cezalandırmak hak ve yetkisine sahip olduğundan bu görevlerini en güzel ve tam olarak teşkilatı ve personeli eliyle yerine getirmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.