UTSO tarafından yapılan açıklamada, “KOSGEB tarafından yürütülen Kapasite Geliştirme Destek Programı, KOBİ'lerin verimliliğini, üretim kapasitesini, dayanıklılığını ve pazar büyüklüğünü artırmayı hedefliyor. Program kapsamında, işletmelere makine-teçhizat, kalıp, yazılım, personel, hizmet alımı giderleri ve işletme sermayesi gibi alanlar için finansal destek sağlanacak. Destekler, finansal kuruluşlarla imzalanan protokol çerçevesinde, işletmelere geri ödemesiz olarak sunulacak. KOBİ'ler, bu destek programından yalnızca bir kez yararlanabilecekler. Başvuru için işletmelerin, belirli sektörlerde faaliyet göstermeleri ve bazı koşulları sağlamaları gerekiyor. Kapasite Geliştirme Destek Programı başvuruları, 2025 yılı için 28 Şubat 2025 tarihine kadar alınacak. Başvurular, ilgili finansal kuruluşlar ve KOSGEB üzerinden yapılabilecek. İşletmeler, başvuru tarihleri arasında programa başvurarak, destekten faydalanabilecek ve büyüme süreçlerini hızlandırabilecek.
Destek programı hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru yapabilmek için KOSGEB’in resmî web sitesinden detaylara ulaşılabilir.
Başvuru yapabilmek için, aşağıdaki sektörlerde yer alan işletmelerin başvuru koşullarını yerine getirmesi gerekmektedir: İmalat (Kısım C), Telekomünikasyon (61), Bilgisayar Programlama ve İlgili Faaliyetler (62), Bilgi Hizmet Faaliyetleri (63), Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri (72). Başvuracak işletmelerin KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, aktif durumda ve güncel İşletme Beyanı’na sahip olmaları, küçük veya orta büyüklükte olmaları (mikro işletmeler başvuru yapamaz), limited ya da anonim şirket statüsünde olmaları gerekiyor. Ayrıca, işletmenin hızlı büyüyen bir işletme olması da gerekmektedir. Ancak, belirli koşulları sağlayan işletmeler için hızlı büyüme şartı aranmaz. Bazı işletmeler, hızlı büyüme koşulunu sağlamadan da programa başvuru yapabilecek. Bu işletmelerden bazıları şunlardır: KOSGEB veya TÜBİTAK tarafından desteklenen Ar-Ge/Ür-Ge/yenilik projelerini başarıyla tamamlayanlar, Ar-Ge merkezi statüsüne sahip olanlar, Geçerli Teknolojik Ürün Deneyim (TÜR) belgesine sahip olanlar, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösterenler, Büyük işletmelerle yapılan sipariş sözleşmeleriyle tedarikçi geliştirme projelerinde yer alanlar” ifadesine yer verildi.