Manşet

Pratik Ev Köftesi Tarifi

30 gün Ramazan, en azından üçünde köfte sahne alır. Onlarca çeşit köftemiz var; konu et olup bu kadar enfes işler çıkarınca millet olarak köftenin de pratiğini yapıyoruz.

Ev Köftesi Tarifi:

KALORİ: 1 kişi için 485/kcal, 6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika

Ev Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için: 600 gram dana kıyma, 1 adet soğan (rendelenmiş), ½ demet maydanoz (kıyılmış), 2 yemek kaşığı galeta unu, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı süt (arzuya göre), 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre), 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz.

Köfteyi kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ

Ev Köftesi Tarifinin Püf Noktası

Köfte tarifi için galeta unu yerine bayat ekmeklerden de koyabilirsiniz.

Köfteyi yoğurduktan sonra buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra ya da bir gece dinlendirerek pişirebilirsiniz.

Köftelere şekil verirken elinizi hafif ıslatarak şekil verebilirsiniz.

Köftelerinizi buzlukta ya da derin dondurucuda 1 yıl kadar saklayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır:

Ev köftesi için köftelik kıymayı derince bir kaba alın, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin. Ardından ince doğranmış maydanoz, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyin. Köftenin harcını güzelce yoğurun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın. Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Köfteleri bir tabağa alıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!