SOBE ANAOKULUNDAN YENİ SİSTEMLE EĞİTİM

Sobe Anaokulu, değişen dünya yapısında aile ve okul ortaklığı ile, en nitelikli eğitim metodlarını kullanarak, çocuklarımızı medeni toplumun bir parçası olarak yetiştirmek ve sosyal hayata en iyi şekilde hazırlamayı amaçlar.

Sobe Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 36-66 ay arası öğrencilere eğitim vermektedir. Çocuklarımızın sınıflara yerleştirilmesinde, doğum yılları ve doğdukları aylar ile sınıftaki kız erkek sayısının dengelenmesi göz önünde bulundurulmaktadır

Sobe Anaokulu'nun yıl içerisindeki eğitim süresi 10 aydır. Eğitim dönemi Eylül başında oryantasyon süreci ile başlayıp, Haziran sonunda sona ermektedir.

Sobe Anaokulu'nda yemeklerimiz deneyimli aşçımız tarafından titizlikle hazırlanmaktadır.. Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için yemek listemiz mevsim sebzeleri ve meyveleri dikkate alınarak oluşturulur. Ayrıca atıştırmalık saatinde çocuklarımız fındık ,badem ,ve cevizi düzenli olarak yemektedirler. Aylık yemek listemiz ayın başında velilerimize ulaştırılmaktadırOkulumuzda çiftlik sütü ve aynı sütten yapılan ev yapımı yoğurt tüketilmektedir. Okulumuzda kızartma, salam, sosis mevye suyu, asitli içecekler ve hazır reçeller vb. ürünler kullanılmamaktadır. Ayrıca Organik mevsim sebzesi-meyvesi kullanılmaktadır. Örneğin kış mevsiminde salatalarımız domates, salatalık yerine havuç, turp gibi kış sebzeleri ile yapılmaktadır. Aynı şekilde meyve seçimlerinde de mevsimin meyveleri tercih edilmektedir. Çocuklar haftada bir gün mutfak faaliyeti yaparlar. O gün okulda ikindi kahvaltısında yenilecek yiyeceği çocuklarımız hazırlamaktadır. Okulda kullandığımız bardaklar, tabaklar, kaseler ve sürahiler cam veya seramiktir.Okulumuzda uyguladığımız eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim programının yanı sıra, Amerika ve Avrupa'da seçkin kurumlarca halen uygulanmakta olan okul öncesi eğitim programlarının (Primary Years Programme, Farklılaştırılmış Eğitim, GEMS, Math Their Way, Scamper) senteziyle oluşturulmuştur. Programın temelini aktif öğrenme oluşturur. Uygulanan tüm etkinliklerde; oyunla keşfederek, yaşayarak deneyimleme esas alınmıştır. Bu programda çocuklar ellerindeki malzemelerden yararlanarak, tüm duyularını kullanarak, deneyerek ve yaşayarak öğrenirler.

Oyun eğitim programımızın temelini oluşturmaktadır. Çocuklar bilinmezlerle dolu çevresini oyunun süzgecinden geçirerek kendisi için anlaşılır duruma getirir. Oyun, onların en doğal öğrenme ortamıdır. Çünkü oyun, çocuğun duyduklarını, gördüklerini sınayıp denediği, öğrendiklerini pekiştirdiği bir deney alanıdır. Her çocuğun arkadaşları ve malzemelerle birebir iletişimde bulunabileceği zengin öğrenme ortamını hazırlanması, çocuğun yaratıcılığını, problem çözme yeteneğini ve iletişim becerilerini olumlu yönde etkiler.

Sınıflarımız öğrencilerimizin ihtiyaçları için dizayn edilmiş, maksimum 16 öğrencinin rahatlıkla eğitim görebileceği en temel yaşam alanımızdır.Çocuklar için önemli bir diğer unsur olan lavabo ve tuvaletler. Çocuklarımızın konforu ve hijyeni için konumlandırılan tuvaletlerimizde, lavabolarımız antibakteriyel özel döküm 'Akrilik' malzemesinden imal edilmiştir.

Toplamda 40 m2 kullanım alanı olan çocuk kütüphanemiz, bünyesinde Türk ve Dünya çocuk edebiyatından seçkin 287 eser barındırmaktadır. Masal anlatım günleri çocuk edebiyatı aktiviteleri kütüphanemizde gerçekleşen aktiviteler arasındadır.

Sanat yaşamın kendisi kadar organik bir olaydır. Soluk alma gibi ritmi, konuşma gibi anlatımsal öğeleri bulunmaktadır.

Sanat yalnız dış dünyayı yansıtmakla kalmayıp, dünyayı değiştirmeğe yönelik yeni biçimler vermeye çalışmaktadır. Sobe'de sanat eğitimi içinde yetişen çocuklar da bunu, sanat yolu ile kurdukları ilişkiler içinde yaparlar.

Bu bakımdan kurumumuz sanat eğitiminde benimsenmiş olan plastik sanatlarla sınırlı kalınmak yerine çağdaş bir yaklaşımla; görsel, işitsel, sözel ve dramatik sanat alanlarının tümünü kapsamaktadır.

Çocuğun sanat eğitimiyle kavrayabildiği şeyleri resim, şiir, müzik ya da dramatik oyunlar haline getirebildiğini; kavramları malzemeyle bağdaştırıp ifade edebilmesinin kıvanç kaynağı olduğunu biliyoruz.

Özel tasarlanmış Tiyatro Salonu ve Kostüm Odamızla sanat eğitimine farklı ve eğlenceli bir boyut kazandırıyoruz. Hayal kurmak ya da bir şeyleri taklit etmek küçük çocukların dünyasının önemli bir parçasıdır. Bu davranışlar en fazla oyun etkinliklerinde gözlemlenir. Drama çocukların çevrelerini keşfetmelerini sağlarken, muhakeme ve problem çözebilme gibi zihinsel becelerini de destekler

Sobe'de ingilizcenin temellerini atarken, yabancı eğitmenimiz ile öğrencilerimiz hem derslerde hem ders dışı faaliyetlerde ingilizceyi yaşarak (acquisition) öğrenirler. İnsancıl ve iletişimsel yaklaşım ile yabancı dil öğretim teknikleri oyun, şarkı, drama ile sentezlerler.

Sobe olarak herkeste keşfedilmeyi bekleyen bir yetenek olduğunun farkındayız ve nitelikli bir birey olma yolunda çocuklarımızın en büyük destekçileriyiz…