Uşak’ın zengin mutfak mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yeniden gün yüzüne çıkıyor. Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Uşak’ın yöresel lezzetlerinin önemine dikkat çekildi. Açıklamada, “Kadim mutfak kültürümüzün derinliği ve taşıdığı toplumsal değerler bu hafta vesilesiyle bir kez daha hatırlanıyor. Uşak mutfağı; sadece damak tadı sunan bir gelenek değil, aynı zamanda kültürel bir hafızadır” denildi.
Uşak’ın öne çıkan lezzetleri arasında Uşak Tarhanası, Uşak Baklavası, Haşhaş Ezmesi, Karahallı Ciğeri, Sivaslı Çileği ve Uşak Helvası gibi ürünler yer alıyor. Bu eşsiz tatların sadece bir yemek değil, aynı zamanda geçmişle gelecek arasında kurulan bir kültür köprüsü olduğu vurgulandı. Valilik, mutfak kültürünün sadece sofralarda değil, aile bağlarını güçlendiren, hatıraları pekiştiren bir unsur olduğuna da dikkat çekerek, yerel mutfağın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.