Eşsiz aroması, ince kabuğu, uzun süre bozulmadan saklanabilmesi ve kendine has tadıyla bilinen Avgan kavunu, bu yıl da pazarlardaki yerini almaya başladı. Yörede uzun yıllardır sürdürülen üretimin bu sezon da bereketli geçtiğini belirten üretici Emin Dikmen, Avgan kavununun yalnızca bir tarım ürünü değil, aynı zamanda bölgenin kültürel kimliğiyle özdeşleşmiş bir değer olduğuna dikkat çekti. Dikmen, “Hasada başladık. İklim koşullarının elverişli gitmesi ürün kalitesini artırdı. Uşaklıların bu eşsiz lezzeti sabırsızlıkla beklediğini biliyoruz. Biz de bu emeği en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz” dedi.
Uşak’ın Meşhur Avgan Kavunu Hasadı Başladı
(ÖZEL HABER) - Uşak’ın Ulubey ilçesine bağlı Avgan Mahallesi, adını yalnızca kentte değil Türkiye genelinde duyuran Avgan kavunu ile yeniden gündemde.
Bunlar da ilginizi çekebilir