Manşet

Uşak’ta Ramazan Ayı Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimleri arttırdı.

Gıda tüketiminde yaşanacak artışı göz önünde bulunduran yetkililer, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler ile toplu tüketim yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı. İl genelinde 4.117 adet gıda üretim, satış işletmesi ve toplu tüketim yeri bulunduğu belirtilirken, halkın güvenilir gıdaya rahatlıkla ulaşabilmesi için denetimlerin Ramazan Ayı süresince devam edeceği açıklandı. 

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetimlerin yanı sıra vatandaşların herhangi bir şikayet, öneri veya isteklerini iletebilmeleri için Alo 174 Gıda Hattı’nın aktif olduğunu duyurdu. Bu sayede halk, güvenli gıda tüketimi konusunda herhangi bir sorun yaşadığında kolayca başvurabileceği bir kanal bulmuş olacak. Ramazan Ayı'nda artacak gıda talepleriyle birlikte, denetimlerin daha da önem kazandığını belirten yetkililer, halk sağlığının korunması adına bu tür denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade etti.