Manşet

Uşak’ta, Unlu Mamuller ve Sucuk Üretimi Yapan İşletmelere Denetim

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ramazan ayında gıda işletmelerini denetlemeye devam ediyor.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliğini sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla unlu mamuller üretimi ve satışı yapan işletmeleri denetledi. Ramazan ayı öncesinde başlayan ek denetimlerin Ramazan boyunca da devam edeceği bildirildi. Müdürlük, sıkı denetimlerle tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıdalara kolayca ulaşabilmesini sağlıyor. Unlu mamuller üreten işletmelerin yanı sıra, geçtiğimiz hafta sucuk üretimi ve satışı yapan işletmeler de denetimlere tabi tutuldu. Sucuk üretim tesislerinde alınan numuneler, mikrobiyolojik ve tağşişe yönelik analizler için laboratuvarlara gönderildi. Yapılan analizlerde herhangi bir olumsuz sonuca rastlanmadığı belirtilerek, üretim ve satış yapılan gıdalarda sağlık açısından bir risk olmadığı vurgulandı.

 

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketicilerin güvenli gıda tükettiklerinden emin olabilmesi için sıkı denetimlerin sürdüğünü ve bu tür denetimlerin rutin bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Müdürlüğün açıklamasında, en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu ifade edilerek, “Alo 174 Gıda Hattı”na başvuru yapılabileceği hatırlatıldı. Bu hat üzerinden gıda ürünü üretimi, satışı ve sunumu yapan işletmelerle ilgili istek, öneri veya şikayetlerin iletilebileceği belirtildi. Gıda üretim ve satışındaki olumsuzlukların tespit edilmesi durumunda ilgili işletmelere gerekli yasal işlemler uygulanacak ve tüketici sağlığını tehlikeye atacak durumlardan kaçınılacağı ifade edildi.