Manşet

2. KISA DÖNEM ORTAK PERSONEL EĞİTİMİ ETKİNLİĞİ İTALYA'DA YAPILDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gıda alerjenleri üzerine bilgi edinmek, farkındalığı artırmak ve uygulamaların AB standartlarına uyumunu kolaylaştırmak üzere düzenlenen etkinliğe katılım sağlayıp, İtalya'daki ortakları  ile bir araya gelip karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Tarım il müdürlüğünce yapılan açıklama da, ‘’T.C. Dışişleri Bakanlığı-Avrupa Birliği Başkanlığı-Türkiye Ulusal Ajansı ''Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar'' faaliyeti kapsamında yürütülen 2020-1-TR01-KA202-094105 numaralı ve "Food Allergens Risk Management for Food Safety'' isimli projemizin faaliyetlerinden 2. Kısa Dönem Ortak Personel Eğitimi Etkinliği, 05-09.09.2022 tarihleri arasında proje ortağımız "Romagna Tech Societa Consortile Per Azioni" ev sahipliğinde İtalya'nın Cesena şehrinde düzenlenmiştir. Etkinliğe proje yürütücüsü olarak proje ekibimiz katılım sağlayarak, İtalya'daki ortağımızın çalışanları ile bir araya gelinip karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca projenin gidişatı ile ilgili olarak gıda eğitimleri düzenleyen Ri.nova'ya (tarım-gıda inovasyonunun yeni bölgesel merkezi), İtalyan yemek kültürünün doğduğu Casa Artusi'ye ve Bologna Üniversitesi Cesena Kampüsü'nde bulunan Tarımsal ve Gıda Bilimi Bölümü'ne gerçekleştirilen ziyaretlerde, ekibimize gıda alerjenleri üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Projemizin fikri çıktısı olan e-eğitim web sitesi içeriğinde kullanılacak eğitim konuları katılımcılarca tartışılarak geliştirilmiştir. Gıda alerjenleri üzerine bilgi edinmek, farkındalığı artırmak ve uygulamalarımızın AB standartlarına uyumunu kolaylaştırmak üzere çeşitli kurumlara yapılan ziyaretlerle yoğunlaştırılmış olan etkinliğimiz Cesena Today gazetesinde yer alarak İtalya Basını'nda ses getirmiştir.’’(SERKAN KARAYOL)