Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye Madenciler Derneği ve Tüprag Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, İliç Komisyonu'nun Kışladağ Altın Madeni ziyaretinde "ormanların binde 3'ünü kullanıyoruz" demiş. Kafam karıştı: Sayın Yılmaz bu oranı neye göre verdi? Şöyle ki: Murat Dağı 2017 ÇED'inde "sadece 2 bin 100 ağaç keseceğiz" diyen altın madeni şirketi, Bakanlık'a reddettirdiğimiz 2022 ÇED'inde ise "pardon, yanlış hesap yapmışım; meğer 212 bin ağaç kesecekmişim; bozuk ve dağınık ormanları da hesaba katarsak bu sayı 500 bini geçecekmiş" itirafında bulunmuştu. Şimdi Mehmet Bey bu oranı, acaba maden şirketleri beyanına göre mi, yoksa itiraflara göre mi verdi?” ifadesini kullandı.

KIŞLADAĞ’DA ALAN İNCELEMESİ YAPILMIŞTI

Erzincan'ın İliç İlçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri geçtiğimiz ay TBMM’den tahsis edilen otobüsle Uşak’a gelerek 18 yıldır çalışan Kışladağ Altın Madeni’nde alan incelemesi yaptı.

23 kişiden oluşan TBMM Araştırma Komisyonu’ndan 6 üyenin katıldığı inceleme gezisinde, TÜPRAG Metal Madencilik Şirketi, Uşak Kışladağ Altın Madeni hakkında TBMM Araştırma Komisyonu üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda ayrıca Türkiye Madenciler Derneği ve Altın Madencileri Derneği TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni İşletmesi’nde birer sunum gerçekleştirdi. Erzincan'ın İliç İlçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri toplantı ve bilgilendirmelerin ardından Kışladağ Altın Madeni İşletmesi’nde alan incelemesi gerçekleştirmişti.

TEKSTİL ATIĞI KUMBARA İHALESİ YAPILIYOR TEKSTİL ATIĞI KUMBARA İHALESİ YAPILIYOR

Editör: Gülcan Aydoğdulu