Konferansa Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gültekin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansın açılışında konuşan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gültekin, “Akademide Kadın Konulu Çalışmalar Projesi” hakkında bilgi verdi.
Dr. Öğr. Üyesi Gültekin; “Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak kadın ve aile konusunda yapılan çalışmaları öğrencilerimize ve halka aktarmak bizim misyonlarımız arasında yer alıyor. Uşak Üniversitesinde çalışan kadın akademisyenlerimiz var. Bunların arasında da özellikle kadın alanında çalışanlar var. Bu akademisyenlerimizle bir araya gelip birikimlerimizi öğrencilerimize aktaralım istedik ve ‘Akademide Kadın Konulu Çalışmalar’ projesi ortaya çıktı. Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Dr. Şeyma Çatalgöl’ün yaptığı bu proje kadın eksenli çok farklı konulardan bahseden bir proje olacak. Bugün projenin ilk sunumu olan ‘Antik Yunan ve Roma Toplumunda Kadın’ konferansı için bir araya geldik. İlerleyen tarihlerde, sağlık, ekonomi, hukuk, moda vb. çok farklı alanlarda kadınlarla ilgili çalışmaları anlatan sunumlar yapılacak. Konferansları ayda iki tane olacak şekilde planladık. Alanında uzman akademisyenlerimizin yıllar içerisinde elde ettikleri birikimlerini paylaşacakları Nisan-Mayıs, Ekim-Kasım aylarında dokuz hafta sürecek bu konferanslar serisinden katılımcıların çok memnun kalacağını düşünüyoruz” dedi.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Münteha Dinç, yaptığı sunumda hem Antik Yunan hem de Roma toplumunda kadının ev ve sosyal hayattaki yerini dinleyicilerle paylaştı. Kazılarda çıkarılan eşyalar üzerindeki kadın figürleri, heykelleri ve o dönemden kalan yazılı eserler üzerinden kadına bakışı değerlendiren Doç. Dr. Dinç, Antik Yunan toplumunda kadının daha çok evde olduğunu, sosyal hayatta pek yer almadığını aktardı. Roma toplumlunda ise kadınların daha fazla öne çıktığını ifade eden Doç. Dr. Münteha Dinç, kadınların hem devlet yönetiminde hem savaşlarda yer aldığına dair örnekleri paylaştı. Etkinlik Doç. Dr. Münteha Dinç’e teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.