6 KİŞİLİK,
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ; 50 dakika
Nezaket Kebabı Tarifi İçin Malzemeler: 800 gram dana kıyma, 1 su bardağı galeta unu, 2 adet yumurta, 2 adet büyük boy kuru soğan (rendelenmiş), 2 diş sarımsak (rendelenmiş), 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı, karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 4 adet yufka
Sosu İçin: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet sivri biber (doğranmış), 2 diş sarımsak (rendelenmiş), 2 su bardağı domates püresi (rendelenmiş), ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı su,
Üzeri İçin: 1 avuç maydanoz (kıyılmış),
Servis İçin: 1 su bardağı süzme yoğurt,
Nezaket Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu güzelce yoğurun. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın. Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın. Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin. Yağlanmış yuvarlak fırın kabına kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dik olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin. Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin. Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve 15 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanoz serpiştirin ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun!