tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

"BİNBİR GECE MASALLARI" UŞAK’TA SERGİLENDİ

Manşet 08.12.2023 - 00:05, Güncelleme: 07.12.2023 - 13:29 582+ kez okundu.
 

"BİNBİR GECE MASALLARI" UŞAK’TA SERGİLENDİ

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Binbir Gece Masalları" adlı tiyatro oyunu, Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Christian Grau-Stef'in uyarlayıp Doğan Ertener ve Fatoş Urgancı'nın çevirdiği, Funda Mete'nin yönettiği anonim eser "Binbir Gece Masalları", Scheherazade'nin eşi Şehriyar'ı eğlendirmek için anlattığı birbirinden güzel ve heyecan verici masalları konu alıyor.
Doğu kültürünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen "Binbir Gece Masalları", zengin bir hayal gücünün ürünü olan birbirinden güzel ve heyecan verici masalları ile izleyenleri büyüledi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Binbir Gece Masalları" adlı tiyatro oyununu sanatsever vatandaşlarımızla birlikte takip etti. Başkan Çakın, hikayesi ve sahnesiyle görsel bir şölen sunan tiyatro oyununda emeği geçen Ankara Devlet Tiyatrosu ekibine teşekkürlerini iletti. Oyunun konusu Hikâyeye göre Fars kralı Şah Şehriyar, Hindistan ile Çin arasındaki bir adada hüküm sürer. Şehriyar, karısının kendisini aldattığını öğrenir, öfkelenir ve tüm kadınların sadakatsiz, nankör olduğuna inanmaya başlar. Kadınlardan intikam alma düşüncesiyle önce karısını öldürtür, sonra da vezirine her gece kendisine yeni bir hanım bulmasını emreder. Her gece yeni bir kadın alan Şehriyar, geceyi hanımıyla geçirdikten sonra, tan vaktinde hanımını idam ettirir. Bir süre bu böyle devam eder. Vezirin akıllı kızı Şehrazad, bu kötü gidişata son vermek için bir plan kurar ve Şehriyar'ın bir sonraki eşi olmaya aday olur. Evlendikleri geceden başlayarak, kardeşi Dünyazad'ın hikâye dinlemeden uyuyamadığını söyler ve her gece Dünyazad'ın da yardımıyla çok güzel ve heyecanlı hikâyeler anlatmaya başlar; ama tam şafak vakti geldiğinde, hikâyenin en heyecanlı yerinde, hikâyeyi anlatmayı keser. Hikâyenin sonunu merak eden Şehriyar, Şehrazad'ın hikâyeye ertesi gece devam edebilmesi için, o gecelik Şehrazad'ın idamını erteler. Her gece bir önceki masalın devamını anlatıp yeni bir hikâyeye başlar ve yine tam tan vakti hikâyenin en heyecanlı yerinde anlatmayı bırakır. Kitabın sonuna kadar yer alan hikâyeler, Şehrazad'ın Şehriyar'a anlattığı hikâyelerdir. Sona gelindiğinde, Şehrazad üç erkek çocuğu doğurmuştur ve evliliklerinden uzunca bir süre geçmiştir. Kralın kadınlara olan öfkesi ve kötü düşünceleri dinmiş, Şehrazad'ın sadakatine inanmıştır ve onu her gece öldürmekten vazgeçer.(TUANA GÜNEY)
Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Binbir Gece Masalları" adlı tiyatro oyunu, Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Christian Grau-Stef'in uyarlayıp Doğan Ertener ve Fatoş Urgancı'nın çevirdiği, Funda Mete'nin yönettiği anonim eser "Binbir Gece Masalları", Scheherazade'nin eşi Şehriyar'ı eğlendirmek için anlattığı birbirinden güzel ve heyecan verici masalları konu alıyor.

Doğu kültürünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen "Binbir Gece Masalları", zengin bir hayal gücünün ürünü olan birbirinden güzel ve heyecan verici masalları ile izleyenleri büyüledi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Binbir Gece Masalları" adlı tiyatro oyununu sanatsever vatandaşlarımızla birlikte takip etti. Başkan Çakın, hikayesi ve sahnesiyle görsel bir şölen sunan tiyatro oyununda emeği geçen Ankara Devlet Tiyatrosu ekibine teşekkürlerini iletti.

Oyunun konusu

Hikâyeye göre Fars kralı Şah Şehriyar, Hindistan ile Çin arasındaki bir adada hüküm sürer. Şehriyar, karısının kendisini aldattığını öğrenir, öfkelenir ve tüm kadınların sadakatsiz, nankör olduğuna inanmaya başlar. Kadınlardan intikam alma düşüncesiyle önce karısını öldürtür, sonra da vezirine her gece kendisine yeni bir hanım bulmasını emreder. Her gece yeni bir kadın alan Şehriyar, geceyi hanımıyla geçirdikten sonra, tan vaktinde hanımını idam ettirir. Bir süre bu böyle devam eder.

Vezirin akıllı kızı Şehrazad, bu kötü gidişata son vermek için bir plan kurar ve Şehriyar'ın bir sonraki eşi olmaya aday olur. Evlendikleri geceden başlayarak, kardeşi Dünyazad'ın hikâye dinlemeden uyuyamadığını söyler ve her gece Dünyazad'ın da yardımıyla çok güzel ve heyecanlı hikâyeler anlatmaya başlar; ama tam şafak vakti geldiğinde, hikâyenin en heyecanlı yerinde, hikâyeyi anlatmayı keser. Hikâyenin sonunu merak eden Şehriyar, Şehrazad'ın hikâyeye ertesi gece devam edebilmesi için, o gecelik Şehrazad'ın idamını erteler. Her gece bir önceki masalın devamını anlatıp yeni bir hikâyeye başlar ve yine tam tan vakti hikâyenin en heyecanlı yerinde anlatmayı bırakır. Kitabın sonuna kadar yer alan hikâyeler, Şehrazad'ın Şehriyar'a anlattığı hikâyelerdir. Sona gelindiğinde, Şehrazad üç erkek çocuğu doğurmuştur ve evliliklerinden uzunca bir süre geçmiştir. Kralın kadınlara olan öfkesi ve kötü düşünceleri dinmiş, Şehrazad'ın sadakatine inanmıştır ve onu her gece öldürmekten vazgeçer.(TUANA GÜNEY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.