tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

CHP UŞAK’TA 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Manşet 09.03.2024 - 00:05, Güncelleme: 08.03.2024 - 16:00 783+ kez okundu.
 

CHP UŞAK’TA 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.
CHP Uşak İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ve partili kadınlar ve üyeler katıldı. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba; “Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlandığı, kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aldıkları ve kadın emeğinin yok sayılmadığı bir dünya temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarız” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin basın açıklamasını CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz okudu. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptıklarını vurgulayan Ayaz, “Bütün kadınlar emekçidir. İster ev kadını olsun, ister fabrikada elleri nasır tutan bir işçi ya da binlerce kişiye istihdam yaratan bir iş kadını. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun! Bugün, New York’ta hakları için direnirken yanarak yaşamını kaybeden kız kardeşlerimizi saygıyla anma günüdür. Bugün, dünyanın tüm kadınlarının uluslararası dayanışma günüdür. Bugün, kadının insan hakları için farkındalık günüdür” dedi. Biz, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, eşit bir Türkiye inşası için mücadele ediyoruz diyen Ayaz şunları söyledi: “Bu mücadeleyi Türkiye kadın hareketiyle ve eşitlikçi erkeklerle birlikte büyütüyoruz. Üç hayati sorunumuz var: kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik. Ne yazık ki ülkemizde kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor. Daha geçtiğimiz günlerde bir günde 8 kız kardeşimiz katledildi. Kadınlar, en güvenli olması gereken yerlerde; evlerinde şiddet görüyor ya da öldürülüyor. İktidar ise kadına yönelik şiddeti tolere edilebilir buluyor, kadın cinayetlerine sadece “sayı” olarak bakıyor. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı ansızın hukuksuzca feshediyor. Kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlar, şimdi de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u budamak istiyor. Bugün 81 il, 973 ilçede tek ses oluyor ve bir kez daha haykırıyoruz: Yasalara Dokunma, Uygula! İktidarın yeni hedefinde eşit yurttaşlık hakkımızın ve laikliğin güvencesi olan Medeni Kanun var. Ancak; laikliğe savaş açanlar karşılarında dağ gibi duran kadınları bulurlar. Haklarımızı bir torba yasaya doldurup, çöpe atma hayali kuranlara sesleniyoruz: ‘Haddinizi Bilin.’ Gelin; 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.  
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

CHP Uşak İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ve partili kadınlar ve üyeler katıldı. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba; “Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlandığı, kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aldıkları ve kadın emeğinin yok sayılmadığı bir dünya temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin basın açıklamasını CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz okudu. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptıklarını vurgulayan Ayaz, “Bütün kadınlar emekçidir. İster ev kadını olsun, ister fabrikada elleri nasır tutan bir işçi ya da binlerce kişiye istihdam yaratan bir iş kadını. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun! Bugün, New York’ta hakları için direnirken yanarak yaşamını kaybeden kız kardeşlerimizi saygıyla anma günüdür. Bugün, dünyanın tüm kadınlarının uluslararası dayanışma günüdür. Bugün, kadının insan hakları için farkındalık günüdür” dedi.

Biz, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, eşit bir Türkiye inşası için mücadele ediyoruz diyen Ayaz şunları söyledi:

“Bu mücadeleyi Türkiye kadın hareketiyle ve eşitlikçi erkeklerle birlikte büyütüyoruz. Üç hayati sorunumuz var: kadına yönelik şiddet, yoksulluk, temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik. Ne yazık ki ülkemizde kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor. Daha geçtiğimiz günlerde bir günde 8 kız kardeşimiz katledildi. Kadınlar, en güvenli olması gereken yerlerde; evlerinde şiddet görüyor ya da öldürülüyor. İktidar ise kadına yönelik şiddeti tolere edilebilir buluyor, kadın cinayetlerine sadece “sayı” olarak bakıyor. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı ansızın hukuksuzca feshediyor. Kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlar, şimdi de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u budamak istiyor. Bugün 81 il, 973 ilçede tek ses oluyor ve bir kez daha haykırıyoruz: Yasalara Dokunma, Uygula! İktidarın yeni hedefinde eşit yurttaşlık hakkımızın ve laikliğin güvencesi olan Medeni Kanun var. Ancak; laikliğe savaş açanlar karşılarında dağ gibi duran kadınları bulurlar. Haklarımızı bir torba yasaya doldurup, çöpe atma hayali kuranlara sesleniyoruz: ‘Haddinizi Bilin.’ Gelin; 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.