tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

CHP’Lİ KARAOBA, EMEKLİLER İÇİN KONUŞTU

Manşet 20.05.2024 - 00:05, Güncelleme: 19.05.2024 - 13:07 886+ kez okundu.
 

CHP’Lİ KARAOBA, EMEKLİLER İÇİN KONUŞTU

CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilerin sorunları, çok maaşlı bürokratların kamuda israfı ve Kurban Bayramı’nda emeklilere bir asgari ücret ikramiye önerisi konusunda konuşma gerçekleştirdi.
Bu yaz çocuğunu evlendirecek bir emeklinin bırakın bileziği, çocuklarına tam altın bile takamadığını ifade eden CHP'li Karaoba, AKP’nin seçim kazanmak için plansızca hazırladığı yasalardan, çok maaşlı bürokratlardan ve vergi borcu affedilen şirketlerin emeklinin hakkı olan kaynağı tükettiğine vurgu yaparak “Bir yanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kamuda tasarruf, harcama kontrolü, israfa son." Diyor. Diğer tarafta; *THY Genel Müdürü’nün aylık maaşı 1 milyon 400 bin TL. Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış Rektörü kendi maaşı yetmiyormuş gibi Turkcell yönetim kurulu üyeliğiyle fazladan 150.000 TL aylık maaş alıyor. Kur korumalı mevduata ve yandaşın vergisini silmeye harcadığınız kaynakları emeklilerimize verseniz bugün başka şeyler konuşuyor olurduk” dedi. Monako’da yüksek sosyeteyle ıstakoz yiyenlerle, 2 milyon TL’lik saat takanlarla emeklilerimizin sorunlarını konuşmaya çalıştıklarını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, Meclis Kürsüsündeki konuşmasında Kamu kaynaklarını sömürerek, 2-3 yerden maaş alıp lüks içinde yaşayanların emeklilerin sorunlarını çözemeyeceğine değinmiştir. Emeklilerimizin, gençlerimizin, memurumuzun, işçilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin hükümetten sadaka ya da imtiyaz istemediğini dile getiren Karaoba “Artık halkımızı “aynı gemideyiz” yalanlarıyla kandıramazsınız” diyerek AKP’li bürokratların lüks ve şatafat içindeki hayatına vurgu yaptı. Kurban Bayramı öncesi emeklilerin yaşadığı sorunlara değinen Karaoba, Diyanet’in bu yıl vekaletle kurban kesimini 11 bin 750 TL olarak açıkladığını, vatandaşımız en düşük emekli maaşının tamamını ortaya koymasına rağmen bütün ay başka hiçbir şey yapmasa bile kurbanını kesemeyeceğini söyleyerek, “2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin baskısıyla başlayan ikramiye uygulamasında bayram ikramiyesi 1000 TL, yurtiçi kurban bedeli ise 850 TL idi. 6 yılda geldiğimiz noktada emeklilerimiz bırakın ikramiyeyi, maaşlarıyla bile kurban kesemez haldeler. 4 emekli ikramiyesi ancak bir küçükbaş kurbanlık alabiliyor” dedi. Konuşmasının son kısmında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden alıntı yapan Karaoba, ''Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.'' Mustafa Kemal Atatürk. CHP olarak Türkiye’deki bütün emeklilerin ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs’ta Ankara Büyük Emekli Mitingi’ne davet ediyorum” diye konuştu.  
CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, TBMM Genel Kurulu’nda emeklilerin sorunları, çok maaşlı bürokratların kamuda israfı ve Kurban Bayramı’nda emeklilere bir asgari ücret ikramiye önerisi konusunda konuşma gerçekleştirdi.

Bu yaz çocuğunu evlendirecek bir emeklinin bırakın bileziği, çocuklarına tam altın bile takamadığını ifade eden CHP'li Karaoba, AKP’nin seçim kazanmak için plansızca hazırladığı yasalardan, çok maaşlı bürokratlardan ve vergi borcu affedilen şirketlerin emeklinin hakkı olan kaynağı tükettiğine vurgu yaparak “Bir yanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kamuda tasarruf, harcama kontrolü, israfa son." Diyor. Diğer tarafta; *THY Genel Müdürü’nün aylık maaşı 1 milyon 400 bin TL. Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış Rektörü kendi maaşı yetmiyormuş gibi Turkcell yönetim kurulu üyeliğiyle fazladan 150.000 TL aylık maaş alıyor. Kur korumalı mevduata ve yandaşın vergisini silmeye harcadığınız kaynakları emeklilerimize verseniz bugün başka şeyler konuşuyor olurduk” dedi.

Monako’da yüksek sosyeteyle ıstakoz yiyenlerle, 2 milyon TL’lik saat takanlarla emeklilerimizin sorunlarını konuşmaya çalıştıklarını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, Meclis Kürsüsündeki konuşmasında Kamu kaynaklarını sömürerek, 2-3 yerden maaş alıp lüks içinde yaşayanların emeklilerin sorunlarını çözemeyeceğine değinmiştir. Emeklilerimizin, gençlerimizin, memurumuzun, işçilerimizin, esnafımızın, çiftçimizin hükümetten sadaka ya da imtiyaz istemediğini dile getiren Karaoba “Artık halkımızı “aynı gemideyiz” yalanlarıyla kandıramazsınız” diyerek AKP’li bürokratların lüks ve şatafat içindeki hayatına vurgu yaptı.

Kurban Bayramı öncesi emeklilerin yaşadığı sorunlara değinen Karaoba, Diyanet’in bu yıl vekaletle kurban kesimini 11 bin 750 TL olarak açıkladığını, vatandaşımız en düşük emekli maaşının tamamını ortaya koymasına rağmen bütün ay başka hiçbir şey yapmasa bile kurbanını kesemeyeceğini söyleyerek, “2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin baskısıyla başlayan ikramiye uygulamasında bayram ikramiyesi 1000 TL, yurtiçi kurban bedeli ise 850 TL idi. 6 yılda geldiğimiz noktada emeklilerimiz bırakın ikramiyeyi, maaşlarıyla bile kurban kesemez haldeler. 4 emekli ikramiyesi ancak bir küçükbaş kurbanlık alabiliyor” dedi.

Konuşmasının son kısmında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden alıntı yapan Karaoba, ''Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.'' Mustafa Kemal Atatürk. CHP olarak Türkiye’deki bütün emeklilerin ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs’ta Ankara Büyük Emekli Mitingi’ne davet ediyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.