tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

CHP’Lİ KARAOBA; TBMM’DE UŞAK’TA Kİ USULSÜZLÜKLERİ SORDU

Manşet 01.03.2024 - 00:05, Güncelleme: 29.02.2024 - 14:55 970+ kez okundu.
 

CHP’Lİ KARAOBA; TBMM’DE UŞAK’TA Kİ USULSÜZLÜKLERİ SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, CHP grubu adına söz alarak belediyelerdeki taşınmazların satış süreçlerinin araştırılmasıyla ilgili konuşma yaptı.
Yirmi iki yıllık AKP döneminde tüm kurumların içi ve yetkinliği boşaltıldığı gibi, yerel yönetimlerdeki rant ve usulsüzlükler de giderek büyümektedir diyen CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, “Sadece, halkın iradesine ambargo koyduğunuz kayyumlarla değil Türkiye'nin her yerinde yangından mal kaçırır gibi, babanızın malı gibi milletin malını yandaşlarınıza peşkeş çekiyorsunuz. Belediyeler meclis üyelerinin soru önergelerine yanıt vermediği gibi meclisten giden diğer soru önergelerine bile cevap vermiyor, tenezzül bile etmiyor. Öncelikle, şehrim Uşak'ta belediyenin taşınmaz satışları ve kamuoyunda belediyeyle ilgili yer alan diğer usulsüzlükleri gündeme getirmek istiyorum. Mayıs 2022'de kamuoyuna ve medyaya yansıyan haberlere göre Uşak Belediyesinin 2 bin tane, her biri 400 kiloluk boruyu Makine ve Kimya Endüstrisine satmakla yükümlü olmasına rağmen özel bir şirkete sattığı söyleniyor. Uydu görüntüleri var, iki ay sonra uydu görüntüsüne bakıyorsunuz, okus pokusla bu borular kaybolmuş. Makine ve Kimya Endüstrisine "Bu size satıldı mı?" diye soru soruyoruz, cevap veren yok ve "Son on yılda Uşak Belediyesinden alınan hiçbir hurda yoktur." diye bir cevap geliyor. Buradan tekrar Belediyeye sesleniyorum: Nereye sattınız? Neyi sattınız? Nasıl sattınız? Paralar nerede? Uşak halkına hesap vermek zorundasınız” dedi. CHP’li Karaoba konuşmasına şöyle devam etti: “Bir diğer konu da Uşak Belediyesinin taşınmaz satışları ve lüks harcamaları. AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Çakın, şehrin onca sorunu varken, personelin SGK primleri bile günü gününe ödemezken toplam 50 milyon TL masrafta bulunup ultra lüks bir makam odası yapıyor. Uşak her yağmurda sele teslim olurken, altyapı sorunları her geçen gün büyürken, belediyenin borçlarını kimse bilmezken siz lüks makam odaları yaptırdınız, halkın parasını gurbetçi festivallerine harcadınız, milletin hakkını yandaşa teslim ettiniz; bunu kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Uşak'ta siyasi partilerde ve basında sürekli gündemde olan, dört yıldır şehre yatırım yapmayan, her geçen gün borç batağına saplanan Uşak Belediyesi tam 331 tane taşınmazı fütursuz bir şekilde sattı ama Belediye borç altında. Bu arazileri yandaşlarınıza tek tek sattınız, sattınız, bitiremediniz ve tekrar sokaklarda bunları satmak için oy dileniyorsunuz. Arsaları, iş yerlerini, tarlaları sattınız, doymadınız; doğayı, ormanı, toprağı, suyumuzu sattınız, doymadınız. Merak etmeyin, bir ayınız kaldı, bu halk 31 Martta size sandıkta yanıt verecek. Susacağımızı, sorgulamayacağımızı sanmayın; buradayız, halkımızın hakkını mutlaka arayacağız. Kayyumlara karşıyız; Uşak hakkını alacak, Türkiye hakkını alacak.”  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, CHP grubu adına söz alarak belediyelerdeki taşınmazların satış süreçlerinin araştırılmasıyla ilgili konuşma yaptı.

Yirmi iki yıllık AKP döneminde tüm kurumların içi ve yetkinliği boşaltıldığı gibi, yerel yönetimlerdeki rant ve usulsüzlükler de giderek büyümektedir diyen CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, “Sadece, halkın iradesine ambargo koyduğunuz kayyumlarla değil Türkiye'nin her yerinde yangından mal kaçırır gibi, babanızın malı gibi milletin malını yandaşlarınıza peşkeş çekiyorsunuz. Belediyeler meclis üyelerinin soru önergelerine yanıt vermediği gibi meclisten giden diğer soru önergelerine bile cevap vermiyor, tenezzül bile etmiyor. Öncelikle, şehrim Uşak'ta belediyenin taşınmaz satışları ve kamuoyunda belediyeyle ilgili yer alan diğer usulsüzlükleri gündeme getirmek istiyorum. Mayıs 2022'de kamuoyuna ve medyaya yansıyan haberlere göre Uşak Belediyesinin 2 bin tane, her biri 400 kiloluk boruyu Makine ve Kimya Endüstrisine satmakla yükümlü olmasına rağmen özel bir şirkete sattığı söyleniyor. Uydu görüntüleri var, iki ay sonra uydu görüntüsüne bakıyorsunuz, okus pokusla bu borular kaybolmuş. Makine ve Kimya Endüstrisine "Bu size satıldı mı?" diye soru soruyoruz, cevap veren yok ve "Son on yılda Uşak Belediyesinden alınan hiçbir hurda yoktur." diye bir cevap geliyor. Buradan tekrar Belediyeye sesleniyorum: Nereye sattınız? Neyi sattınız? Nasıl sattınız? Paralar nerede? Uşak halkına hesap vermek zorundasınız” dedi.

CHP’li Karaoba konuşmasına şöyle devam etti: “Bir diğer konu da Uşak Belediyesinin taşınmaz satışları ve lüks harcamaları. AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Çakın, şehrin onca sorunu varken, personelin SGK primleri bile günü gününe ödemezken toplam 50 milyon TL masrafta bulunup ultra lüks bir makam odası yapıyor. Uşak her yağmurda sele teslim olurken, altyapı sorunları her geçen gün büyürken, belediyenin borçlarını kimse bilmezken siz lüks makam odaları yaptırdınız, halkın parasını gurbetçi festivallerine harcadınız, milletin hakkını yandaşa teslim ettiniz; bunu kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Uşak'ta siyasi partilerde ve basında sürekli gündemde olan, dört yıldır şehre yatırım yapmayan, her geçen gün borç batağına saplanan Uşak Belediyesi tam 331 tane taşınmazı fütursuz bir şekilde sattı ama Belediye borç altında. Bu arazileri yandaşlarınıza tek tek sattınız, sattınız, bitiremediniz ve tekrar sokaklarda bunları satmak için oy dileniyorsunuz. Arsaları, iş yerlerini, tarlaları sattınız, doymadınız; doğayı, ormanı, toprağı, suyumuzu sattınız, doymadınız. Merak etmeyin, bir ayınız kaldı, bu halk 31 Martta size sandıkta yanıt verecek. Susacağımızı, sorgulamayacağımızı sanmayın; buradayız, halkımızın hakkını mutlaka arayacağız. Kayyumlara karşıyız; Uşak hakkını alacak, Türkiye hakkını alacak.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.