tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

GENÇ YETENEKLER SAHNEDE TİYATRO RÜZGARI ESTİRDİ

Manşet 10.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 09.06.2024 - 13:19 874 kez okundu.
 

GENÇ YETENEKLER SAHNEDE TİYATRO RÜZGARI ESTİRDİ

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 3. Sınıf öğrencileri Fulya Betül Turğut, Esma Karakuş ve Elnur İsgandarov, Halkla ilişkiler kampanyaları dersi kapsamında ‘Sahnenin Işığı Sende Saklı’ sloganı ile muhteşem bir tiyatro etkinliğine imza attı.
Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 3. Sınıf öğrencileri Fulya Betül Turğut, Esma Karakuş ve Elnur İsgandarov, etkinliğin amacının, ortaokul öğrencilere tiyatro eğitimi vererek onların sanatsal yeteneklerini geliştirmeyi ve aynı zamanda özgüvenlerini arttırarak sahne deneyimi kazandırmak olduğunu ifade etti. Uşak Mehmet Sesli Ortaokulu’nda gönüllü olan 6. Sınıf öğrencileri ile 7 haftalık bir süreçte, haftada iki gün eğitim alarak gösteriye hazırlanıldı. Eğitim sürecinde çocuklara sahnede nasıl durmaları gerektiği, nasıl davranacakları, duygu değişimleri ve doğaçlama gibi tiyatro ile ilgili bir sürü terim öğretildi. 7 Haziran 2024 tarihinde saat 10.00’da Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro gösterisi başarı ile gerçekleşti. Rol alan öğrenciler aileleri, öğretmenleri ve kendilerini izlemeye gelen arkadaşlarına muhteşem bir sahne performansı sergiledi. Gösteri sonunda, bu etkinliği düzenleyen grup üyelerinden Esma Karakuş sahneye çıkıp rol alan tüm öğrencileri ismi ile hitap ederek sahneye davet etti. Her skeç sonrası alkışlarla karşılanan öğrenciler, haftalar boyu çalıştıkları oyunları başarı ile sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Gösteri sonunda grup üyelerinden Fulya Betül Turğut, Uşak Mehmet Sesli Ortaokulu Müdürü Hasan Karataş’a okulun kapılarını açtığı için teşekkürlerini sundu. Hasan Karataş konuşmasında, “Çok güzel bir oyun sergilediler bu yüzden öğrencilerimizi kutluyorum. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık bölümünden olan bu gençlerimiz bizimle iletişime geçip okulumuzda ki öğrencilere tiyatro eğitimi verip sonunda tiyatro gösterisi yapmak istediklerini belirtti. Bende bu tür etkinlikleri çok severim dolayısıyla okulumuzda tiyatro ile ilgilenen Kahraman öğretmenimiz ile iletişime geçip öğrencilerimizin böyle bir talebi var dedim o da bizi kırmayıp öğrenci arkadaşlarımıza rehberlik etti. Uzunca bir süre bu çalışmalar devam etti ve ortaya bu güzel oyun çıktı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  Grup üyeleri öğrenciler ile bir araya gelmemizi sağlayan Türkçe öğretmeni Kahraman Dönmez’e ve ilk günden itibaren çocukların eğitimine çok büyük katkıda bulunun tiyatro eğitmenimiz Şeref Furkan Taşkın’a teşekkür etti. Teşekkürlerin ardından, Tiyatro etkinliğine gönüllü olarak katılan yetenekli çocuklar için Mehmet Sesli Ortaokulu adına, okul müdürü Hasan Bey’e plaketini takdim etmek üzere grup üyelerinden Elnur İsgandarov sahneye çağırıldı. Öğrenciler ile toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra grup üyeleri öğretmenlerin ve velilerin tebriklerini aldı. Öğrenciler böyle bir etkinlikte bulundukları için çok mutlu olduklarını dile getirerek tekrar böyle bir projede yer almak istediklerini söyledi.  
Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 3. Sınıf öğrencileri Fulya Betül Turğut, Esma Karakuş ve Elnur İsgandarov, Halkla ilişkiler kampanyaları dersi kapsamında ‘Sahnenin Işığı Sende Saklı’ sloganı ile muhteşem bir tiyatro etkinliğine imza attı.

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 3. Sınıf öğrencileri Fulya Betül Turğut, Esma Karakuş ve Elnur İsgandarov, etkinliğin amacının, ortaokul öğrencilere tiyatro eğitimi vererek onların sanatsal yeteneklerini geliştirmeyi ve aynı zamanda özgüvenlerini arttırarak sahne deneyimi kazandırmak olduğunu ifade etti. Uşak Mehmet Sesli Ortaokulu’nda gönüllü olan 6. Sınıf öğrencileri ile 7 haftalık bir süreçte, haftada iki gün eğitim alarak gösteriye hazırlanıldı. Eğitim sürecinde çocuklara sahnede nasıl durmaları gerektiği, nasıl davranacakları, duygu değişimleri ve doğaçlama gibi tiyatro ile ilgili bir sürü terim öğretildi. 7 Haziran 2024 tarihinde saat 10.00’da Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro gösterisi başarı ile gerçekleşti. Rol alan öğrenciler aileleri, öğretmenleri ve kendilerini izlemeye gelen arkadaşlarına muhteşem bir sahne performansı sergiledi.

Gösteri sonunda, bu etkinliği düzenleyen grup üyelerinden Esma Karakuş sahneye çıkıp rol alan tüm öğrencileri ismi ile hitap ederek sahneye davet etti. Her skeç sonrası alkışlarla karşılanan öğrenciler, haftalar boyu çalıştıkları oyunları başarı ile sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Gösteri sonunda grup üyelerinden Fulya Betül Turğut, Uşak Mehmet Sesli Ortaokulu Müdürü Hasan Karataş’a okulun kapılarını açtığı için teşekkürlerini sundu. Hasan Karataş konuşmasında, “Çok güzel bir oyun sergilediler bu yüzden öğrencilerimizi kutluyorum. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık bölümünden olan bu gençlerimiz bizimle iletişime geçip okulumuzda ki öğrencilere tiyatro eğitimi verip sonunda tiyatro gösterisi yapmak istediklerini belirtti. Bende bu tür etkinlikleri çok severim dolayısıyla okulumuzda tiyatro ile ilgilenen Kahraman öğretmenimiz ile iletişime geçip öğrencilerimizin böyle bir talebi var dedim o da bizi kırmayıp öğrenci arkadaşlarımıza rehberlik etti. Uzunca bir süre bu çalışmalar devam etti ve ortaya bu güzel oyun çıktı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Grup üyeleri öğrenciler ile bir araya gelmemizi sağlayan Türkçe öğretmeni Kahraman Dönmez’e ve ilk günden itibaren çocukların eğitimine çok büyük katkıda bulunun tiyatro eğitmenimiz Şeref Furkan Taşkın’a teşekkür etti. Teşekkürlerin ardından, Tiyatro etkinliğine gönüllü olarak katılan yetenekli çocuklar için Mehmet Sesli Ortaokulu adına, okul müdürü Hasan Bey’e plaketini takdim etmek üzere grup üyelerinden Elnur İsgandarov sahneye çağırıldı. Öğrenciler ile toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra grup üyeleri öğretmenlerin ve velilerin tebriklerini aldı. Öğrenciler böyle bir etkinlikte bulundukları için çok mutlu olduklarını dile getirerek tekrar böyle bir projede yer almak istediklerini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.