tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

Karaoba, Yangın Sonrası Köprübaşı Köyünü Ziyaret Etti

Manşet 26.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 26.06.2024 - 10:04 656 kez okundu.
 

Karaoba, Yangın Sonrası Köprübaşı Köyünü Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, İl Başkanı Sevinç Yazgan, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, İl Genel Meclisi Grup Başkanı Ahmet Doğan ve İl Sekreteri Serdar Özler ile birlikte yangından etkilenen köyleri ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba ve Cumhuriyet Halk Partisi Uşak teşkilatı yangından etkilenen  köylere ziyaret kapsamına ilişkin Köprübaşı köyü muhtarı Ahmet Kaya ile olayın yaşandığı yerde bir araya geldi. CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, Köprübaşı köyünde çıkan yangın hakkında “İl Başkanımız Sevinç Yazgan, Merkez İlçe Başkanımız Uğur Dümen, İl Genel Meclisi Başkanımız Kadir Uslu, İl Genel Meclisi Grup Başkanımız Ahmet Doğan ve İl Sekreterimiz Serdar Özler ile birlikte yangından etkilenen köylerimizi ziyarete geldik. Şuan Köprübaşı köyümüz de muhtarımızın yanındayız. Çok geniş bir alan yandı. Bayramın ikinci günü başlayıp çok ciddi bir alana yayılan, söndürmede de biraz gecikilen bir yangın meydana geldi. Burada vatandaş ciddi bir mağduriyet yaşanıyor. Mahsuller yandı, yerleşim yerlerine kadar yangın sıçradı. Her yerde söylüyoruz, yangınlara yüzde 100 engel olma şansımız mümkün değil ama önemli olan gözetleme kulelerinin doğru yapılması, yangın söndürme için kullanılan malzemelerin çok aktif ve iyi bir şekilde bulunması, yangın uçaklarının alınması, anında helikopterlerin kalkıp söndürmesi gerekiyor. Bu açıdan yerinde tespit edelim dedik, bir merhaba diyelim dedik, onların fikirlerini alalım dedik” şeklinde konuşarak Köprübaşı muhtarı Ahmet Kaya’ya  geçmiş olsun dileklerini ileterek çıkan yangın hakkında muhtardan bilgi aldı. Köprüpaşı köyü muhtarı Ahmet Kaya, yangının nasıl çıktığı ve verdiği hasarlar hakkında “Vekilim yangının başladığı gün burada iki tane makine çalışıyordu. Ben birisini aradım, uyardım. Makineyi durdurun bu saatte makine çalıştırmak yasak dedim. Onlar da bana yasaklar kalktı dediler bende yangın falan çıkar diye makineyi durdurtum. Ancak çiftçiler akşam üzeri saat 15.00, 16.00 gibi tekrar geldiler buradan başka tarafa gittiler. 18.00, 18.30 arası beni aradılar. Bana tanker getir dediler. Ortalık alev almıştı. Söndürelecek, önüne geçilecek gibi değildi. Yangın makineden dolayı çıktı. O kadar büyüktü ki neredeyse herkesi yakacaktı. Tarım ve Orman Dairesi’nin köyümüze hediye ettiği bir tanker var. kendime ait de 3 tonluk bir tankerim var. ikisi de doluydu ama yangının önüne geçilecek gibi değildi. Rüzgarla birlikte yangın ortalığı sardı. Mahsullerimizde zararımız cok fazla var. Tarım il müdürlüğü benden hasar listesini istedi. Bende yangın sonucu çıkan zararı yazdım bizzat kendilerine verdim. Köyümüzde sadece bir tarlanın tarım sigortası var” dedi. Parti olarak yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorup çıkan yangın hakkında bilgi alan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve CHP Uşak parti teşkilatı muhtara ve köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti.    
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, İl Başkanı Sevinç Yazgan, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, İl Genel Meclisi Grup Başkanı Ahmet Doğan ve İl Sekreteri Serdar Özler ile birlikte yangından etkilenen köyleri ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba ve Cumhuriyet Halk Partisi Uşak teşkilatı yangından etkilenen  köylere ziyaret kapsamına ilişkin Köprübaşı köyü muhtarı Ahmet Kaya ile olayın yaşandığı yerde bir araya geldi. CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, Köprübaşı köyünde çıkan yangın hakkında “İl Başkanımız Sevinç Yazgan, Merkez İlçe Başkanımız Uğur Dümen, İl Genel Meclisi Başkanımız Kadir Uslu, İl Genel Meclisi Grup Başkanımız Ahmet Doğan ve İl Sekreterimiz Serdar Özler ile birlikte yangından etkilenen köylerimizi ziyarete geldik. Şuan Köprübaşı köyümüz de muhtarımızın yanındayız. Çok geniş bir alan yandı. Bayramın ikinci günü başlayıp çok ciddi bir alana yayılan, söndürmede de biraz gecikilen bir yangın meydana geldi. Burada vatandaş ciddi bir mağduriyet yaşanıyor. Mahsuller yandı, yerleşim yerlerine kadar yangın sıçradı. Her yerde söylüyoruz, yangınlara yüzde 100 engel olma şansımız mümkün değil ama önemli olan gözetleme kulelerinin doğru yapılması, yangın söndürme için kullanılan malzemelerin çok aktif ve iyi bir şekilde bulunması, yangın uçaklarının alınması, anında helikopterlerin kalkıp söndürmesi gerekiyor. Bu açıdan yerinde tespit edelim dedik, bir merhaba diyelim dedik, onların fikirlerini alalım dedik” şeklinde konuşarak Köprübaşı muhtarı Ahmet Kaya’ya  geçmiş olsun dileklerini ileterek çıkan yangın hakkında muhtardan bilgi aldı.

Köprüpaşı köyü muhtarı Ahmet Kaya, yangının nasıl çıktığı ve verdiği hasarlar hakkında “Vekilim yangının başladığı gün burada iki tane makine çalışıyordu. Ben birisini aradım, uyardım. Makineyi durdurun bu saatte makine çalıştırmak yasak dedim. Onlar da bana yasaklar kalktı dediler bende yangın falan çıkar diye makineyi durdurtum. Ancak çiftçiler akşam üzeri saat 15.00, 16.00 gibi tekrar geldiler buradan başka tarafa gittiler. 18.00, 18.30 arası beni aradılar. Bana tanker getir dediler. Ortalık alev almıştı. Söndürelecek, önüne geçilecek gibi değildi. Yangın makineden dolayı çıktı. O kadar büyüktü ki neredeyse herkesi yakacaktı. Tarım ve Orman Dairesi’nin köyümüze hediye ettiği bir tanker var. kendime ait de 3 tonluk bir tankerim var. ikisi de doluydu ama yangının önüne geçilecek gibi değildi. Rüzgarla birlikte yangın ortalığı sardı. Mahsullerimizde zararımız cok fazla var. Tarım il müdürlüğü benden hasar listesini istedi. Bende yangın sonucu çıkan zararı yazdım bizzat kendilerine verdim. Köyümüzde sadece bir tarlanın tarım sigortası var” dedi.

Parti olarak yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorup çıkan yangın hakkında bilgi alan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve CHP Uşak parti teşkilatı muhtara ve köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.