tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

KARMA KİTABININ DEĞERLİ YAZARI FİLİZ AVCI İLE KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Gündem 22.06.2024 - 00:00, Güncelleme: 21.06.2024 - 12:40 647 kez okundu.
 

KARMA KİTABININ DEĞERLİ YAZARI FİLİZ AVCI İLE KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Röportaj- Esra Uğurlu Bize kendinizden biraz bahseder misiniz? Yazar olma merakınız nasıl oluştu? Bir an geldi ve ben yazar olacağım mı dediniz yoksa?
Merhaba, Filiz Avcı ben Karma kitabının yazarıyım. Aslen Ordu’lu bir ailenin ikinci üyesiyim, İstanbul’ da yaşıyorum.  Çocukluğumdan bu yana Yazarlığa merak salmıştım, çocukken okuduğum ilk kitap beni hayli etkiledi ve böyle bir Dünya varmış diye düşündüm. Akabinde bir şeyler yazmaya başladım. İlk olarak okulda kompozisyon yazarak başladı ve bugünlere geldi. Ama hiç bir zaman ben yazar olacağım demedim, fakat hep yazdım. Ve geldiğim nokta yazarlık oldu. Çocuklara mı yoksa yetişkinlere mi yazmak daha zor?  Ben henüz çocuklara her hangi bir kitap yazmadım ama aklımda bir konu var ve yazmayı çok isterim. Daha çok yetişkinlere yönelik yazıyorum. Çocuklara pedagog eşliğinde yazmayı isterdim. Tüm eserleriniz arasında diğerlerinden daha farklı bir yere koyduğunuz bir kitabınız var mı? İlk göz ağrısı olabilir, kendinizi en çok bulduğunuz olabilir. Evet var, ilk yazdığım eserim henüz yayınlanmadı lakin o’ nu gerçekten ayrı bir kefeye koyuyorum. İlk yazdığım roman ve gerçek bir hayat hikayesinden esinlendim onun için bende yeri ayrı ama şimdi çıkacak ikinci kitabım ve diğerleri de benim çocuklarım gibiler hepsi birbirinden kıymetli aralarında seçim yapamıyorum. Ama tabi İlk yazdığım roman bir tık önde diyebilirim. Olayları, mekânları, kişileri kurgularken nelerden faydalanırsınız? Daha çok gerçek hayattan ve mekanlardan esinleniyorum. Kişilerin çoğu gerçek karakterler lakin arada kurgu devreye giriyor ve mekan konusunda genelde kendim gittiğim yerleri tercih ediyorum. Ama hayalimde canlandırdığım mekanlarda oluyor işte orada biraz yaratıcılık birazda İnternet devreye giriyorJ Bu sıralar nelerle meşgulsünüz? Geleceğe yönelik planlarınızda neler var? Özel sektörde çalışıyorum ve ayrıca yazmakla meşgulüm. Yakın zamanda yeni kitabı çıkartma düşüncesindeyim ve yazdıklarımı tekrar okuyup değerlendirmekle meşgulüm. Güzel ve keyifli bir sohbetti. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?  Bende bu güzel sohbet için teşekkür ederim. Yazar olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem hayallerinden vaz geçmesinler. Ben bir süre yazmayı bırakmıştım lakin 2017 senesinde tekrar yazmaya başladım ve ilk kitap Karma okuyucuyla buluştu. Güzel geri dönüşler aldım umarım herkes istediği başarıyı elde eder.  
Röportaj- Esra Uğurlu Bize kendinizden biraz bahseder misiniz? Yazar olma merakınız nasıl oluştu? Bir an geldi ve ben yazar olacağım mı dediniz yoksa?

Merhaba, Filiz Avcı ben Karma kitabının yazarıyım. Aslen Ordu’lu bir ailenin ikinci üyesiyim, İstanbul’ da yaşıyorum.  Çocukluğumdan bu yana Yazarlığa merak salmıştım, çocukken okuduğum ilk kitap beni hayli etkiledi ve böyle bir Dünya varmış diye düşündüm. Akabinde bir şeyler yazmaya başladım. İlk olarak okulda kompozisyon yazarak başladı ve bugünlere geldi. Ama hiç bir zaman ben yazar olacağım demedim, fakat hep yazdım. Ve geldiğim nokta yazarlık oldu.

Çocuklara mı yoksa yetişkinlere mi yazmak daha zor?

 Ben henüz çocuklara her hangi bir kitap yazmadım ama aklımda bir konu var ve yazmayı çok isterim. Daha çok yetişkinlere yönelik yazıyorum.

Çocuklara pedagog eşliğinde yazmayı isterdim.

Tüm eserleriniz arasında diğerlerinden daha farklı bir yere koyduğunuz bir kitabınız var mı? İlk göz ağrısı olabilir, kendinizi en çok bulduğunuz olabilir.

Evet var, ilk yazdığım eserim henüz yayınlanmadı lakin o’ nu gerçekten ayrı bir kefeye koyuyorum. İlk yazdığım roman ve gerçek bir hayat hikayesinden esinlendim onun için bende yeri ayrı ama şimdi çıkacak ikinci kitabım ve diğerleri de benim çocuklarım gibiler hepsi birbirinden kıymetli aralarında seçim yapamıyorum. Ama tabi İlk yazdığım roman bir tık önde diyebilirim.

Olayları, mekânları, kişileri kurgularken nelerden faydalanırsınız?

Daha çok gerçek hayattan ve mekanlardan esinleniyorum. Kişilerin çoğu gerçek karakterler lakin arada kurgu devreye giriyor ve mekan konusunda genelde kendim gittiğim yerleri tercih ediyorum. Ama hayalimde canlandırdığım mekanlarda oluyor işte orada biraz yaratıcılık birazda İnternet devreye giriyorJ

Bu sıralar nelerle meşgulsünüz? Geleceğe yönelik planlarınızda neler var?

Özel sektörde çalışıyorum ve ayrıca yazmakla meşgulüm. Yakın zamanda yeni kitabı çıkartma düşüncesindeyim ve yazdıklarımı tekrar okuyup değerlendirmekle meşgulüm.

Güzel ve keyifli bir sohbetti. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Bende bu güzel sohbet için teşekkür ederim. Yazar olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem hayallerinden vaz geçmesinler. Ben bir süre yazmayı bırakmıştım lakin 2017 senesinde tekrar yazmaya başladım ve ilk kitap Karma okuyucuyla buluştu. Güzel geri dönüşler aldım umarım herkes istediği başarıyı elde eder.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.