tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

NACAR, ÖĞRENCİLERE TEREDDÜT ÇİZGİSİ’Nİ ANLATTI

Manşet 22.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 21.06.2024 - 13:59 799 kez okundu.
 

NACAR, ÖĞRENCİLERE TEREDDÜT ÇİZGİSİ’Nİ ANLATTI

43. İstanbul Film Festivali’nde İstanbul FIPRESCI ödülünü, başrol oyuncusu Tülin Özen’e en iyi kadın oyuncu ve Selman Nacar’a en iyi yönetmen ödülünü getiren ‘Tereddüt Çizgisi’ filmi, Zürih Film Festivali’nde de en iyi film ödülüne layık görülmüştü.
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya gelen Film Yönetmeni Selman Nacar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yönetmen Selman Nacar Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümüne konuk olarak Uşak'ta çektiği son filmi Tereddüt Çizgisi hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kendisi de Uşaklı olan yönetmen, film hakkında değerlendirmelerde bulunurken Uşak'ta film çekmenin avantajlarından bahsetti. Nacar, Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu (Tülin Özen) ödülünü kazanan filmle ilgili olarak, uluslarası ortaklıklar ve Kültür Bakanlığı sinema destek fonlarının, bağımsız film yapımcıları açısından önemine değindi. Video konferans ile 5 Haziran 2024 tarihinde yapılan şöyleşinin moderatörlüğünü Radyo-TV Programcılığı programından Öğretim Görevlisi Ahmet Nafiz Kavi yaptı. Selman Nacar’ın yazıp yönettiği "Tereddüt Çizgisi"nde, Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikayesi anlatılıyor. Filmin başrolünde Tülin Özen yer alırken kendisine Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak eşlik ediyor. Yapımcılığını Kuyu Film, Fol Film, Karma Films, TRT, BKM Mutfak, Sev Yapım, Nephilim Producciones, Point Film, Arizona Productions’ın üstlendiği "Tereddüt Çizgisi"nin çekimleri 2022 yılında Uşak’ta gerçekleştirildi. Filmin dünya haklarını "Shoplifters", "The Square" gibi uluslarlarası film kategorisinde Oscar adayı olan filmleri de temsil eden Magnolia Pictures aldı. Türkiye- İspanya-Romanya-Fransa ortak yapımı olan film San Sebastian Film Festivali WIP, Cinelink, Arras Days, First Cut Lab, 12 Punto, Köprüde Buluşmalar ve Antalya Film Forum destekleriyle tamamlandı.  
43. İstanbul Film Festivali’nde İstanbul FIPRESCI ödülünü, başrol oyuncusu Tülin Özen’e en iyi kadın oyuncu ve Selman Nacar’a en iyi yönetmen ödülünü getiren ‘Tereddüt Çizgisi’ filmi, Zürih Film Festivali’nde de en iyi film ödülüne layık görülmüştü.

Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya gelen Film Yönetmeni Selman Nacar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yönetmen Selman Nacar Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümüne konuk olarak Uşak'ta çektiği son filmi Tereddüt Çizgisi hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kendisi de Uşaklı olan yönetmen, film hakkında değerlendirmelerde bulunurken Uşak'ta film çekmenin avantajlarından bahsetti. Nacar, Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu (Tülin Özen) ödülünü kazanan filmle ilgili olarak, uluslarası ortaklıklar ve Kültür Bakanlığı sinema destek fonlarının, bağımsız film yapımcıları açısından önemine değindi. Video konferans ile 5 Haziran 2024 tarihinde yapılan şöyleşinin moderatörlüğünü Radyo-TV Programcılığı programından Öğretim Görevlisi Ahmet Nafiz Kavi yaptı.

Selman Nacar’ın yazıp yönettiği "Tereddüt Çizgisi"nde, Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı ve uzun süredir savunduğu bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmasının hikayesi anlatılıyor. Filmin başrolünde Tülin Özen yer alırken kendisine Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak eşlik ediyor. Yapımcılığını Kuyu Film, Fol Film, Karma Films, TRT, BKM Mutfak, Sev Yapım, Nephilim Producciones, Point Film, Arizona Productions’ın üstlendiği "Tereddüt Çizgisi"nin çekimleri 2022 yılında Uşak’ta gerçekleştirildi. Filmin dünya haklarını "Shoplifters", "The Square" gibi uluslarlarası film kategorisinde Oscar adayı olan filmleri de temsil eden Magnolia Pictures aldı. Türkiye- İspanya-Romanya-Fransa ortak yapımı olan film San Sebastian Film Festivali WIP, Cinelink, Arras Days, First Cut Lab, 12 Punto, Köprüde Buluşmalar ve Antalya Film Forum destekleriyle tamamlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.