tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

Uşak Tarım ve Orman Müdürü Bilir’den Ön Tespit Raporu Açıklaması

Manşet 26.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 25.06.2024 - 17:13 733 kez okundu.
 

Uşak Tarım ve Orman Müdürü Bilir’den Ön Tespit Raporu Açıklaması

(ÖZEL HABER) Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir Uşak’ta ard arda çıkan yangınlardan doğan hasarın Ön Tespit Raporunu açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde Uşak’ın Yenişehir köyü, Köprübaşı köyü, Ulubey Kışla köyünde olmak üzere  ard arda yangın felaketi yaşandı. İlimizde cereyan eden yangınlar sonucu meydana gelen hasarın Ön Tespit Raporunu Tarım ve Orman Uşak  İl Müdürü Serkan Bilir açıkladı. Bilir, yangınların verdiği zararlar kapsamına ilişkin  yaptığı açıklamada “Tarım ve Orman Bakanlığımız, Uşak’ta çıkan yangınlar sonucu gerekli çalışmaların yapılması için bizden Ön Tespit Raporu hazırlamızı istedi. Bakanlığa hazırlayıp gönderdiğimiz Ön Tespit Raporuna göre;  Uşak’ta  2 bin 300 dekar hububat ekini hasat edilmemiş, 3 bin dekar da hasatı yapılmış samanı toplanmayan alanda hasar var. Devletimiz TARSİM Tarım Sigortası yaptıranların zararının yüzde 50’sini karşılıyor. Bu konuda her türlü bilgilendirmeler yapılıyor. Normalde TARSİM’in zararı karşılaması gerekiyor ama bakanlığımızda bu konuda çalışmalar yapıyor” dedi. Tarım Müdürü Bilir, Tarım Sigortası hakkında “TARSİM çok önemlidir. TARSİM Tarım Sigortası yaptıranların sayısı çok az yüzde 10 bile yok. Vatandaşlarımız maalesef  ihmalkar davranıyorlar. Yangından etkilenen vatandaşların eğer sigortası olsaydı zararlarını beklemeden karşılayabileceklerdi. Yangından etkilenen alanların sahipleri çoğunluk olarak sigorta yaptırmamış çiftçilerdir. Sigortası olanlar destek alabilecekler fakat sigorta yaptırmayanların zararlarının  karşılanıp karşılanmaması hakkında  henüz bir şey söyleyemiyorum.  Biz gerekli çalışmalarımızı yapıp bakanlığımıza gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Sonuçları bekleyeceğiz. Geçen sene don doğal afetinde bakanlığımız zararları karşılamıştı ama bu sene ne olur bilmiyorum. Devletimiz 7 milyonluk bir ödeme göndermişti. Zarar gören tüm kişilere dağıtmıştık” sözlerini kullandı. Yangın sonucu  oluşan hasarların maaliyeti hakkında henüz net bir bilgi olmadığını belirten Bilir, “Ekili alanın ne kadarı arpa ne kadarı buğday belli değil ama ortalama hesap yapacak olursak; buğday alımı 10 lira, arpanın 7,5 yani ortalama 8 lira olarak baz alırsak, 8 ile 2 bin 300 dekarı çarptığımızda ortalama bir rakam söylenebilir. Bizden şuan için bakanlık tarafından maaliyet istenmedi. Maaliyet için Kesin Tespit istenirse hesaplama ve çalışmalar yapılır, bakanlığa gönderilir” dedi. Müdür Serkan Bilir sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Vatandaşlarımız duyarlı olmalıdırlar,  kendilerine tabii olan unsurlara dikkat etsinler. Biz bu konuda bilgilendirmek için türlü desteği sağlıyoruz. Çalışma arkadaşlarımız haftasonu dinlenmeden saha kontrollerini, biçerdöver kontrollerini yaptılar. Önemli olan yangın çıkmaması, kaç gün boyunca sabahladık, vatandaşları uyarı mokasında her türlü çalışmaları yaptık.”    
(ÖZEL HABER) Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir Uşak’ta ard arda çıkan yangınlardan doğan hasarın Ön Tespit Raporunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Uşak’ın Yenişehir köyü, Köprübaşı köyü, Ulubey Kışla köyünde olmak üzere  ard arda yangın felaketi yaşandı. İlimizde cereyan eden yangınlar sonucu meydana gelen hasarın Ön Tespit Raporunu Tarım ve Orman Uşak  İl Müdürü Serkan Bilir açıkladı. Bilir, yangınların verdiği zararlar kapsamına ilişkin  yaptığı açıklamada “Tarım ve Orman Bakanlığımız, Uşak’ta çıkan yangınlar sonucu gerekli çalışmaların yapılması için bizden Ön Tespit Raporu hazırlamızı istedi. Bakanlığa hazırlayıp gönderdiğimiz Ön Tespit Raporuna göre;  Uşak’ta  2 bin 300 dekar hububat ekini hasat edilmemiş, 3 bin dekar da hasatı yapılmış samanı toplanmayan alanda hasar var. Devletimiz TARSİM Tarım Sigortası yaptıranların zararının yüzde 50’sini karşılıyor. Bu konuda her türlü bilgilendirmeler yapılıyor. Normalde TARSİM’in zararı karşılaması gerekiyor ama bakanlığımızda bu konuda çalışmalar yapıyor” dedi.

Tarım Müdürü Bilir, Tarım Sigortası hakkında “TARSİM çok önemlidir. TARSİM Tarım Sigortası yaptıranların sayısı çok az yüzde 10 bile yok. Vatandaşlarımız maalesef  ihmalkar davranıyorlar. Yangından etkilenen vatandaşların eğer sigortası olsaydı zararlarını beklemeden karşılayabileceklerdi. Yangından etkilenen alanların sahipleri çoğunluk olarak sigorta yaptırmamış çiftçilerdir. Sigortası olanlar destek alabilecekler fakat sigorta yaptırmayanların zararlarının  karşılanıp karşılanmaması hakkında  henüz bir şey söyleyemiyorum.  Biz gerekli çalışmalarımızı yapıp bakanlığımıza gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Sonuçları bekleyeceğiz. Geçen sene don doğal afetinde bakanlığımız zararları karşılamıştı ama bu sene ne olur bilmiyorum. Devletimiz 7 milyonluk bir ödeme göndermişti. Zarar gören tüm kişilere dağıtmıştık” sözlerini kullandı.

Yangın sonucu  oluşan hasarların maaliyeti hakkında henüz net bir bilgi olmadığını belirten Bilir, “Ekili alanın ne kadarı arpa ne kadarı buğday belli değil ama ortalama hesap yapacak olursak; buğday alımı 10 lira, arpanın 7,5 yani ortalama 8 lira olarak baz alırsak, 8 ile 2 bin 300 dekarı çarptığımızda ortalama bir rakam söylenebilir. Bizden şuan için bakanlık tarafından maaliyet istenmedi. Maaliyet için Kesin Tespit istenirse hesaplama ve çalışmalar yapılır, bakanlığa gönderilir” dedi.

Müdür Serkan Bilir sözlerini şu şekilde sonlandırdı;

“Vatandaşlarımız duyarlı olmalıdırlar,  kendilerine tabii olan unsurlara dikkat etsinler. Biz bu konuda bilgilendirmek için türlü desteği sağlıyoruz. Çalışma arkadaşlarımız haftasonu dinlenmeden saha kontrollerini, biçerdöver kontrollerini yaptılar. Önemli olan yangın çıkmaması, kaç gün boyunca sabahladık, vatandaşları uyarı mokasında her türlü çalışmaları yaptık.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.