tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

Uşak Valiliği Orman Yangını ve Cezaları Konusunda Uyardı

Manşet 22.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 21.06.2024 - 13:54 750 kez okundu.
 

Uşak Valiliği Orman Yangını ve Cezaları Konusunda Uyardı

Uşak Valiliği, Uşak’ta sıcaklıkların normallerin üzerinde artış gösterdiği bu günlerde Yeşil Vatan için dikkatimiz de normallerin üzerinde olmalı uyarısında bulundu.
Küçük bir ihmalin büyük felaketlere sebep olmaması gerektiğinin ifade edildiği duyuruda, “Unutmayalım ki, orman yangınlarına sebep olanlar için ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanmaktadır. Orman Yangını Suç ve Cezaları; dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet vermek 3 yıldan 10 yıla kadar hapis, Kasten orman yakmak 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden on bin güne kadar adli para cezası ve devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüt faaliyeti çerçevesinde ormanları yakmak Müebbet Hapis ve yirmi bin günden yirmi beş bin güne kadar adli para cezası şeklinde uygulanır” denildi. Orman yangınlarında ölüm veya yaralanma meydana gelmesi halinde bu suçlardan dolayı ayrıca cezalar uygulandığına dikkat çekilen duyuruda şunlara yer verildi: “Ormanda izin verilen yerlerin dışında ateş yakmak, ormanda yaktığı ateşi söndürmeden mahalli terk etmek, ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek madde atmak, ormana dört kilometre mesafede ve orman kanununun 31-32. Maddeleri kapsamına giren köy hudutları içinde anız ve benzer bitki örtüsü yakmak, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezasını kapsıyor.”    
Uşak Valiliği, Uşak’ta sıcaklıkların normallerin üzerinde artış gösterdiği bu günlerde Yeşil Vatan için dikkatimiz de normallerin üzerinde olmalı uyarısında bulundu.

Küçük bir ihmalin büyük felaketlere sebep olmaması gerektiğinin ifade edildiği duyuruda, “Unutmayalım ki, orman yangınlarına sebep olanlar için ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanmaktadır. Orman Yangını Suç ve Cezaları; dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet vermek 3 yıldan 10 yıla kadar hapis, Kasten orman yakmak 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden on bin güne kadar adli para cezası ve devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüt faaliyeti çerçevesinde ormanları yakmak Müebbet Hapis ve yirmi bin günden yirmi beş bin güne kadar adli para cezası şeklinde uygulanır” denildi.

Orman yangınlarında ölüm veya yaralanma meydana gelmesi halinde bu suçlardan dolayı ayrıca cezalar uygulandığına dikkat çekilen duyuruda şunlara yer verildi: “Ormanda izin verilen yerlerin dışında ateş yakmak, ormanda yaktığı ateşi söndürmeden mahalli terk etmek, ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek madde atmak, ormana dört kilometre mesafede ve orman kanununun 31-32. Maddeleri kapsamına giren köy hudutları içinde anız ve benzer bitki örtüsü yakmak, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezasını kapsıyor.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.