tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

UŞAKLI BİR HEYKELTRAŞ PROF.DR.REMZİ SAVAŞ

Manşet 30.06.2024 - 00:10, Güncelleme: 30.06.2024 - 17:36 630 kez okundu.
 

UŞAKLI BİR HEYKELTRAŞ PROF.DR.REMZİ SAVAŞ

Uşak’ın tarihi fotoğraf ve anılarını paylaşan Uşaklı Haldun Temel Ersan, Uşaklı Heykeltraş Prof.Dr.Remzi Savaş’ı anlattı.
Uşaklı Haldun Temel Ersan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Uşaklı Heykeltraş Prof. Dr. Remzi Savaş hakkında, “Prof.Dr.Remzi Savaş, 1947 yılında Uşak’ın Eşme kazasının İsalar köyünde doğmuştur. Köyde okul olmadığından ilkokulu Eşmede okumuştur. İlkokulda yaptığı resimler öğretmeni Lütfiye Aksoy tarafından beğenilir ve sınıf duvarına asılır. Resim yanında çeşitli malzemelerden aletler, fırıldaklar, su değirmenleri, saat vs. de yapar” dedi. Savaş’ın gerçek anlamda sanata yönelmesinin ortaokul yıllarında olduğunu belirten Ersan, “Gazi Eğitim’den mezun resim öğretmeni onu hep yüreklendirir. Güzel Sanatlar Akademisi’ne gitmesini önerir. O güne kadar ortaokuldan sonra öğrenci alan akademi o yıl liseden sonra öğrenci alacağını ilan edince Uşak Lisesi’ne gider. Bu arada sınavlarına girerek Akşehir öğretmen okulunu kazanmıştır. Dedesi oğlum bak parasız okul kazanmışsın, öbür kardeşlerinin de okumasını istiyorsan kazandığın o okula git der. Bunun üzerine daha bir hafta önce başladığı liseden ayrılarak Akşehir Öğretmen Okulu’na gider ve burayı bitirerek öğretmen olur. Ancak akademi yolu öğretmenlere kapalıdır. Ancak Gazi Eğitim Enstitüsü öğretmen okulu mezunları için tek yüksek öğrenim kapısıdır. Remzi Savaş sınavları başararak bu okula girdi” sözlerini kullandı. Ersan, son olarak Savaş hakkında “1969 yılında Eğitim Enstitüsünü Resim bölümünü bitiren Remzi Savaş bir yıl sonra heykel dalında Avrupa sınavına girerek kazanır. Paris’te beş yıl heykel dalında zorunlu, resim dalında da serbest çalışmalar yapar. Zaten Paris kent olarak başlı başına bir okuldur. 1975 yılında Türkiye’ye döner ve Gazi Eğitim Enstitüsüne öğretim üyesi olur. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesinde Heykel bölümünü kurar. Prof .Dr.Remzi Savaş 1988’ e kadar burada öğretim üyeliği yapar. 2006 yılında emekli olur. Halen Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesidir. 1969 yılında Uşak’ta ilk kişisel sergisini açar.Yurt içinde ve dışında bir çok karma sergiye katılır. Ödüller kazanır. Otuza yakın anıtsal proje ve uygulamaya imza atar. İlişikte Uşaklı hemşehrimiz olan sanatçı Prof.Dr.Remzi Savaş’ın birkaç fotoğrafı ile heykel ve anıt çalışmalarından örnekler paylaştım” dedi.  
Uşak’ın tarihi fotoğraf ve anılarını paylaşan Uşaklı Haldun Temel Ersan, Uşaklı Heykeltraş Prof.Dr.Remzi Savaş’ı anlattı.

Uşaklı Haldun Temel Ersan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Uşaklı Heykeltraş Prof. Dr. Remzi Savaş hakkında, “Prof.Dr.Remzi Savaş, 1947 yılında Uşak’ın Eşme kazasının İsalar köyünde doğmuştur. Köyde okul olmadığından ilkokulu Eşmede okumuştur. İlkokulda yaptığı resimler öğretmeni Lütfiye Aksoy tarafından beğenilir ve sınıf duvarına asılır. Resim yanında çeşitli malzemelerden aletler, fırıldaklar, su değirmenleri, saat vs. de yapar” dedi.

Savaş’ın gerçek anlamda sanata yönelmesinin ortaokul yıllarında olduğunu belirten Ersan, “Gazi Eğitim’den mezun resim öğretmeni onu hep yüreklendirir. Güzel Sanatlar Akademisi’ne gitmesini önerir. O güne kadar ortaokuldan sonra öğrenci alan akademi o yıl liseden sonra öğrenci alacağını ilan edince Uşak Lisesi’ne gider. Bu arada sınavlarına girerek Akşehir öğretmen okulunu kazanmıştır. Dedesi oğlum bak parasız okul kazanmışsın, öbür kardeşlerinin de okumasını istiyorsan kazandığın o okula git der. Bunun üzerine daha bir hafta önce başladığı liseden ayrılarak Akşehir Öğretmen Okulu’na gider ve burayı bitirerek öğretmen olur. Ancak akademi yolu öğretmenlere kapalıdır. Ancak Gazi Eğitim Enstitüsü öğretmen okulu mezunları için tek yüksek öğrenim kapısıdır. Remzi Savaş sınavları başararak bu okula girdi” sözlerini kullandı.

Ersan, son olarak Savaş hakkında “1969 yılında Eğitim Enstitüsünü Resim bölümünü bitiren Remzi Savaş bir yıl sonra heykel dalında Avrupa sınavına girerek kazanır. Paris’te beş yıl heykel dalında zorunlu, resim dalında da serbest çalışmalar yapar. Zaten Paris kent olarak başlı başına bir okuldur. 1975 yılında Türkiye’ye döner ve Gazi Eğitim Enstitüsüne öğretim üyesi olur. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesinde Heykel bölümünü kurar. Prof .Dr.Remzi Savaş 1988’ e kadar burada öğretim üyeliği yapar. 2006 yılında emekli olur. Halen Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesidir. 1969 yılında Uşak’ta ilk kişisel sergisini açar.Yurt içinde ve dışında bir çok karma sergiye katılır. Ödüller kazanır. Otuza yakın anıtsal proje ve uygulamaya imza atar. İlişikte Uşaklı hemşehrimiz olan sanatçı Prof.Dr.Remzi Savaş’ın birkaç fotoğrafı ile heykel ve anıt çalışmalarından örnekler paylaştım” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.