tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

Uşaklı Oyuncu Turgay Tanülkü

Manşet 21.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 20.06.2024 - 17:05 831 kez okundu.
 

Uşaklı Oyuncu Turgay Tanülkü

Birden fazla tiyatro, sinema ve dizi filmlerde rol almasıyla ve seslendirme çalışmalarıyla tanınan Uşaklı Oyuncu Turgay Tanülkü Kimdir?
Turgay Tanülkü 18 Temmuz 1953’de Uşak'ta doğdu. Tanülkü, tiyatro ile ilkokul çağında Halkevlerindeki çalışmalar sırasında tanıştı. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nden 1976 yılında mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev yapmaya başladı. 1970-71 yılları arasında Leningrad Tiyatro Akademisinde “psikodrama” kurslarına katılarak “psikojimnastik” eğitimi aldı. 1983 yılından bu yana tiyatro ve psikodrama dersleri vermektedir. 1970’li yıllarda 7 yıl Sinop ve Ulucanlar cezaevlerinde kaldı. Burada edindiği deneyimlerini, körler okulu, çocuk ıslahevleri ve 11 merkez cezaevinde tiyatro grupları kurmak için kullandı. Dokuz Eylül, Bilkent ve Kültür üniversitelerinde; Konya, Kastamonu, Tokat, Manisa ve Isparta'da tiyatro oluşumlarında çalıştı. 1987-1989 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünde, rol ve sahne derslerinde eğitmen olarak görev aldı. Yardımsever oyuncu, sadece mahkûmlara tiyatro eğitimi vermedi, 26 çocuk evlat edindi, çocuklarının 11’ini evlendirdi. Torunları ile birlikte 101 kişilik bir aileye sahip olan Tanülkü, 17 çocuğu halen üniversitede okutmaktadır. 6 çocuğu köyde yaşayan Tanülkü’nün, okuttuğu çocukların ikisi savcı, biri avukat, dördü bürokrat, ikisi subay, ikisi oyuncu olmuştur. Çocuklarını eşiyle açtığı çay ocağının geliriyle okutan Turgay Tanülkü, tiyatro oyunlarından ve dizilerden elde ettiği gelirleri de çocuklarının eğitimine harcamaktadır. Halen Devlet Tiyatroları sanatçısı olan Tanülkü, çok sayıda sinema filmi ve dizi filmde rol aldı, seslendirme çalışmaları yaptı. 1991 yılında “Kıssadan Hisseler” ile dizi oyunculuğuna başlayan Tanülkü, "Ferhunde Hanımlar", “Güllerin Savaşı”, “Acı Hayat”, “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”, “Aşk ve Ceza”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Avrupa Yakası”, “Kurtlar Vadisi” gibi çok seyredilen televizyon dizilerinde rol almıştır ve halen “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde Şahin Ağa karakterini canlandırmaktadır. Tanülkü, televizyon dizilerinin yanı sıra “Eşrefpaşalılar”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Devrim Arabaları”, “Zincirbozan”, “Yaşamın Kıyısında”, “Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım”, “The İmam”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” gibi çok sayıda sinema filminde de oynamıştır. “Kral Lear”, “III. Selim”, “Fehim Paşa Konağı”, “Kamyon”, “Genç Werther'in Yeni Acıları”, “Barut Fıçısı”nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatro oyununda da sahne alan Tanülkü, 5 yıldır “Son Kuşlar” adlı oyunu 60 şehirdeki cezaevlerinde oynamış, 445 temsil sergilemiş, 100 bin mahkûm ve 20 bin personel oyunlarını seyretmiştir. Dizi ve tiyatro çalışmalarına devam eden Tanülkü, cezaevlerine ve çocuklarına desteğini sürdürmektedir. Mesleğini iyilik adına kullanması ve yardımseverliğiyle hapishaneyi “Medrese-i Yusufiye” gibi gören yaklaşımından dolayı Üsküdar Üniversitesi tarafından Yüksek İnsâni Değerler Ödülü takdim edilmesi uygun görülmüştür.  
Birden fazla tiyatro, sinema ve dizi filmlerde rol almasıyla ve seslendirme çalışmalarıyla tanınan Uşaklı Oyuncu Turgay Tanülkü Kimdir?

Turgay Tanülkü 18 Temmuz 1953’de Uşak'ta doğdu. Tanülkü, tiyatro ile ilkokul çağında Halkevlerindeki çalışmalar sırasında tanıştı. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nden 1976 yılında mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev yapmaya başladı. 1970-71 yılları arasında Leningrad Tiyatro Akademisinde “psikodrama” kurslarına katılarak “psikojimnastik” eğitimi aldı. 1983 yılından bu yana tiyatro ve psikodrama dersleri vermektedir.

1970’li yıllarda 7 yıl Sinop ve Ulucanlar cezaevlerinde kaldı. Burada edindiği deneyimlerini, körler okulu, çocuk ıslahevleri ve 11 merkez cezaevinde tiyatro grupları kurmak için kullandı. Dokuz Eylül, Bilkent ve Kültür üniversitelerinde; Konya, Kastamonu, Tokat, Manisa ve Isparta'da tiyatro oluşumlarında çalıştı. 1987-1989 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünde, rol ve sahne derslerinde eğitmen olarak görev aldı.

Yardımsever oyuncu, sadece mahkûmlara tiyatro eğitimi vermedi, 26 çocuk evlat edindi, çocuklarının 11’ini evlendirdi. Torunları ile birlikte 101 kişilik bir aileye sahip olan Tanülkü, 17 çocuğu halen üniversitede okutmaktadır. 6 çocuğu köyde yaşayan Tanülkü’nün, okuttuğu çocukların ikisi savcı, biri avukat, dördü bürokrat, ikisi subay, ikisi oyuncu olmuştur. Çocuklarını eşiyle açtığı çay ocağının geliriyle okutan Turgay Tanülkü, tiyatro oyunlarından ve dizilerden elde ettiği gelirleri de çocuklarının eğitimine harcamaktadır.

Halen Devlet Tiyatroları sanatçısı olan Tanülkü, çok sayıda sinema filmi ve dizi filmde rol aldı, seslendirme çalışmaları yaptı. 1991 yılında “Kıssadan Hisseler” ile dizi oyunculuğuna başlayan Tanülkü, "Ferhunde Hanımlar", “Güllerin Savaşı”, “Acı Hayat”, “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”, “Aşk ve Ceza”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Avrupa Yakası”, “Kurtlar Vadisi” gibi çok seyredilen televizyon dizilerinde rol almıştır ve halen “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde Şahin Ağa karakterini canlandırmaktadır. Tanülkü, televizyon dizilerinin yanı sıra “Eşrefpaşalılar”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Devrim Arabaları”, “Zincirbozan”, “Yaşamın Kıyısında”, “Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım”, “The İmam”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” gibi çok sayıda sinema filminde de oynamıştır.

“Kral Lear”, “III. Selim”, “Fehim Paşa Konağı”, “Kamyon”, “Genç Werther'in Yeni Acıları”, “Barut Fıçısı”nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatro oyununda da sahne alan Tanülkü, 5 yıldır “Son Kuşlar” adlı oyunu 60 şehirdeki cezaevlerinde oynamış, 445 temsil sergilemiş, 100 bin mahkûm ve 20 bin personel oyunlarını seyretmiştir. Dizi ve tiyatro çalışmalarına devam eden Tanülkü, cezaevlerine ve çocuklarına desteğini sürdürmektedir. Mesleğini iyilik adına kullanması ve yardımseverliğiyle hapishaneyi “Medrese-i Yusufiye” gibi gören yaklaşımından dolayı Üsküdar Üniversitesi tarafından Yüksek İnsâni Değerler Ödülü takdim edilmesi uygun görülmüştür.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.