tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

UŞAK’TA, TARİHİ BİR FOTOĞRAF ”KANUN ADAMI” OYUNUNDAN BİR GÖRÜNTÜ

Manşet 03.07.2024 - 00:00, Güncelleme: 02.07.2024 - 14:24 488 kez okundu.
 

UŞAK’TA, TARİHİ BİR FOTOĞRAF ”KANUN ADAMI” OYUNUNDAN BİR GÖRÜNTÜ

Uşak’ın tarihi fotoğraf ve anılarını paylaşan Uşaklı Haldun Temel Ersan, 1930-1940 yıllarında Uşak’ta sergilenen “Kanun Adamı” oyunundan bir görüntüyü paylaştı.
Uşaklı Haldun Temel Ersan, ‘Kanun Adamı’  tiyatro oyunun tarihi fotoğraf karesini hakkında  “Cumhuriyetin ilanından sonra her alanda çağdaşlığa ulaşabilmek için spor klüplerine, Türk gençlerini güzel sanatlarla ilgilenen, pozitif bilimleri özümseyen kültürlü ve ileri görüşlü gençler olarak yetiştirme görevi verilmiştir. Uşak'taki spor klüpleri bu ilkeleri yaşama geçirmek için bünyelerinde spor şubesi dışında temsil, ilim ve musiki şubelerini kurmuşlardır. Klüplerin temsil şubeleri hazırladıkları oyunları önemli günlerde şehir halkına sunarlar, konuk ekip geldiğinde veya diğer şehirlere dostluk maçı yapmaya gittiklerinde onların şerefine oyunu sergilerlerdi. Paylaştığım ilk fotoğraf  Uşak Gençlerbirliği Takımı oyuncularının sahneye koydukları Vedat Örfi'nin yasaların her şeyin üstünde olduğunu işleyen ‘Kanun Adamı’ adlı tiyatro oyunundan bir sahneyi göstermektedir. Resimde sağ tarafta katip rolünde Hüsnü Kazım Özler, avukat rolünde Mehmet Nacak, sol tarafta ise papyonlu oyuncu Hüsamettin Bacak'ı tanıdım. Kadın rolünde oyuncuyu Ali Uluğ'a benzettim. Hakim ve savcı rolündeki oyuncular Gençlerbirliği takımının 1930 ortalarındaki kafile resimlerinde de görülmektedir. Paylaştığım alttaki 5 Haziran 1933 tarihli fotoğrafta Uşak Gençlerbirliği takımı Salihli Gürbüzler Yurdu takımının konuğu olarak Salihli kaplıcasında görülmektedir. Bu fotoğrafta beyaz çerçeve ile işaretlediğim kişiler hem futbolcu hemde tiyatro oyuncusudurlar. Oyunlarda kadın oyuncu rollerini de erkekler oynamaktadırlar” dedi.  
Uşak’ın tarihi fotoğraf ve anılarını paylaşan Uşaklı Haldun Temel Ersan, 1930-1940 yıllarında Uşak’ta sergilenen “Kanun Adamı” oyunundan bir görüntüyü paylaştı.

Uşaklı Haldun Temel Ersan, ‘Kanun Adamı’  tiyatro oyunun tarihi fotoğraf karesini hakkında  “Cumhuriyetin ilanından sonra her alanda çağdaşlığa ulaşabilmek için spor klüplerine, Türk gençlerini güzel sanatlarla ilgilenen, pozitif bilimleri özümseyen kültürlü ve ileri görüşlü gençler olarak yetiştirme görevi verilmiştir. Uşak'taki spor klüpleri bu ilkeleri yaşama geçirmek için bünyelerinde spor şubesi dışında temsil, ilim ve musiki şubelerini kurmuşlardır. Klüplerin temsil şubeleri hazırladıkları oyunları önemli günlerde şehir halkına sunarlar, konuk ekip geldiğinde veya diğer şehirlere dostluk maçı yapmaya gittiklerinde onların şerefine oyunu sergilerlerdi. Paylaştığım ilk fotoğraf   Uşak Gençlerbirliği Takımı oyuncularının sahneye koydukları Vedat Örfi'nin yasaların her şeyin üstünde olduğunu işleyen ‘Kanun Adamı’ adlı tiyatro oyunundan bir sahneyi göstermektedir. Resimde sağ tarafta katip rolünde Hüsnü Kazım Özler, avukat rolünde Mehmet Nacak, sol tarafta ise papyonlu oyuncu Hüsamettin Bacak'ı tanıdım. Kadın rolünde oyuncuyu Ali Uluğ'a benzettim. Hakim ve savcı rolündeki oyuncular Gençlerbirliği takımının 1930 ortalarındaki kafile resimlerinde de görülmektedir. Paylaştığım alttaki 5 Haziran 1933 tarihli fotoğrafta Uşak Gençlerbirliği takımı Salihli Gürbüzler Yurdu takımının konuğu olarak Salihli kaplıcasında görülmektedir. Bu fotoğrafta beyaz çerçeve ile işaretlediğim kişiler hem futbolcu hemde tiyatro oyuncusudurlar. Oyunlarda kadın oyuncu rollerini de erkekler oynamaktadırlar” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.