tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

UŞAK’TAN DÜNYAYA AÇILAN KÜTÜPHANE

Manşet 25.06.2024 - 00:05, Güncelleme: 25.06.2024 - 10:01 637 kez okundu.
 

UŞAK’TAN DÜNYAYA AÇILAN KÜTÜPHANE

Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi bilgi çağında, bilimsel bilginin üretim adreslerinden birisi olarak yer alıyor.
Uşak Üniversitesi, bu işlevini yerine getirebilmesi için, gerek üretim aşamasında bilgi merkezi olma özelliği ile gerekse bilginin yayılması ve insanlığa ulaştırılması aşamasında köprü olma özelliğine uygun olarak yapılanmasını ve örgütlenmesini tesis etmeye çalışıyor. Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, üniversite bünyesindeki fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve araştırma merkezlerinin öğretim elemanları, öğrenci ve personelinin; eğitim, öğretim, araştırma ve boş zamanlarını değerlendirmeleri, üniversitemizin eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek için ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak amacıyla kuruldu. Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 21. Yüzyılı yakalamış ulusal ve uluslararası bilgi merkezleri arasında öncü bir bilgi merkezi olabilme vizyonuna uygun olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi; eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli ile üniversite dışından gelen tüm araştırmacıların; ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayıp, kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmak üzere 2013 Eylül ayından itibaren Bir Eylül Kampüsü’nde ki 1000 kişilik kapasiteli 10 bin 819 metrekarelik 4 katlı yeni binasında hizmet veriyor. Kütüphane binasında okuma salonları haricinde, 1 adet Oryantasyon Salonu, 1 adet Toplantı Seminer Salonu, her biri 8-10 kişilik olmak üzere 7 adet Grup Çalışma Odası, 18 adet karel(tek kişilik çalışma odası)  ve 4. katta kafeterya bulunmaktadır. Merkez Kütüphanemizin kitap koleksiyonu şu an itibariyle 82.483 adettir. Basılı süreli yayın sayısı yaklaşık 3.768, tezler ise 1.784 adettir. Abone olunan elektronik veri tabanı sayısı ise 73’tür. Veri tabanları bünyesinde, 315.192 elektronik kitap, 5,3 milyon e-tez, 53.741 elektronik dergi, 23.290 adet sesli kitap bulunuyor. Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, Library of Congress Sınıflama Sistemi kullanılmakta ve kitaplar açık raf sistemine uygun olarak kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. Kütüphanede mevcut bütün materyallere erişimin sağlanması için söz konusu materyaller "(YORDAMBT 18,5) YORDAM Kütüphane Bilgi-Belge ve Digital Arşiv Otomasyon Programı" adlı program kullanılarak elektronik ortama aktarılmış ve Internet üzerinde de kullanıcıların hizmetine sunulmuş olup, Online katalog tarama hizmeti web sayfası aracılığı ile verilmektedir.  
Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi bilgi çağında, bilimsel bilginin üretim adreslerinden birisi olarak yer alıyor.

Uşak Üniversitesi, bu işlevini yerine getirebilmesi için, gerek üretim aşamasında bilgi merkezi olma özelliği ile gerekse bilginin yayılması ve insanlığa ulaştırılması aşamasında köprü olma özelliğine uygun olarak yapılanmasını ve örgütlenmesini tesis etmeye çalışıyor. Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, üniversite bünyesindeki fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve araştırma merkezlerinin öğretim elemanları, öğrenci ve personelinin; eğitim, öğretim, araştırma ve boş zamanlarını değerlendirmeleri, üniversitemizin eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek için ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak amacıyla kuruldu. Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 21. Yüzyılı yakalamış ulusal ve uluslararası bilgi merkezleri arasında öncü bir bilgi merkezi olabilme vizyonuna uygun olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi; eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli ile üniversite dışından gelen tüm araştırmacıların; ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayıp, kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmak üzere 2013 Eylül ayından itibaren Bir Eylül Kampüsü’nde ki 1000 kişilik kapasiteli 10 bin 819 metrekarelik 4 katlı yeni binasında hizmet veriyor. Kütüphane binasında okuma salonları haricinde, 1 adet Oryantasyon Salonu, 1 adet Toplantı Seminer Salonu, her biri 8-10 kişilik olmak üzere 7 adet Grup Çalışma Odası, 18 adet karel(tek kişilik çalışma odası)  ve 4. katta kafeterya bulunmaktadır. Merkez Kütüphanemizin kitap koleksiyonu şu an itibariyle 82.483 adettir. Basılı süreli yayın sayısı yaklaşık 3.768, tezler ise 1.784 adettir. Abone olunan elektronik veri tabanı sayısı ise 73’tür. Veri tabanları bünyesinde, 315.192 elektronik kitap, 5,3 milyon e-tez, 53.741 elektronik dergi, 23.290 adet sesli kitap bulunuyor.

Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, Library of Congress Sınıflama Sistemi kullanılmakta ve kitaplar açık raf sistemine uygun olarak kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. Kütüphanede mevcut bütün materyallere erişimin sağlanması için söz konusu materyaller "(YORDAMBT 18,5) YORDAM Kütüphane Bilgi-Belge ve Digital Arşiv Otomasyon Programı" adlı program kullanılarak elektronik ortama aktarılmış ve Internet üzerinde de kullanıcıların hizmetine sunulmuş olup, Online katalog tarama hizmeti web sayfası aracılığı ile verilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.