Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

YENİ DANİMARKA KRALI FREDERİK

Gündem 16.01.2024 - 00:00, Güncelleme: 15.01.2024 - 11:45 710+ kez okundu.
 

YENİ DANİMARKA KRALI FREDERİK

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da taht değişikliği töreni yapıldı. Avrupa'nın en uzun süre görev yapan hükümdarlarından olan Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 52 yılın ardından tahtı en büyük oğlu Veliaht Prens Frederik'e bıraktı.
Danimarka'da en uzun süre tahtta kalan hükümdar Kraliçesi II. Margrethe, bugün yerini ilk oğlu Veliaht Prens Frederik'e devretti. On binlerce Danimarkalı, tarihi anlara şahitlik etmek için başkent Kopenhag sokaklarında toplandı. Kraliçe Margrethe, 52 yıllık hükümranlığının ardından tahtı bırakan ilk Danimarka hükümdarı olarak tarihe geçti. Kraliçe, yılbaşı gecesi yaptığı açıklamada "Şimdi doğru zaman olduğuna karar verdim. Danimarka kraliçeliğinden istifa ederek tahtı oğlum Veliaht Prens Frederik'e bırakıyorum" ifadelerini kullandı. Resmi anlamda tahttan çekilme töreni başkent Kopenhag'da yapıldı. Kraliçe II. Margrethe, hükümetle yaptığı toplantıda tahttan çekilme beyanını imzaladı. Kraliçe'nin tahttan çekilmesinin ardından, Başbakan Mette Frederiksen, Christiansborg Sarayı'nın balkonunda resmi olarak Veliaht Prens Frederik'i yeni kral olarak ilan etti. Öte yandan yeni Danimarka hükümdarının "Kral Frederik X" unvanını alması bekleniyor.(HABER MERKEZİ)
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da taht değişikliği töreni yapıldı. Avrupa'nın en uzun süre görev yapan hükümdarlarından olan Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 52 yılın ardından tahtı en büyük oğlu Veliaht Prens Frederik'e bıraktı.

Danimarka'da en uzun süre tahtta kalan hükümdar Kraliçesi II. Margrethe, bugün yerini ilk oğlu Veliaht Prens Frederik'e devretti. On binlerce Danimarkalı, tarihi anlara şahitlik etmek için başkent Kopenhag sokaklarında toplandı. Kraliçe Margrethe, 52 yıllık hükümranlığının ardından tahtı bırakan ilk Danimarka hükümdarı olarak tarihe geçti. Kraliçe, yılbaşı gecesi yaptığı açıklamada "Şimdi doğru zaman olduğuna karar verdim. Danimarka kraliçeliğinden istifa ederek tahtı oğlum Veliaht Prens Frederik'e bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Resmi anlamda tahttan çekilme töreni başkent Kopenhag'da yapıldı. Kraliçe II. Margrethe, hükümetle yaptığı toplantıda tahttan çekilme beyanını imzaladı. Kraliçe'nin tahttan çekilmesinin ardından, Başbakan Mette Frederiksen, Christiansborg Sarayı'nın balkonunda resmi olarak Veliaht Prens Frederik'i yeni kral olarak ilan etti. Öte yandan yeni Danimarka hükümdarının "Kral Frederik X" unvanını alması bekleniyor.(HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.