Uşak Üniversitesi kalite çalışmaları kapsamında “Yükseköğretim Hizmetleri” ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin ikinci dış tetkiki gerçekleşti.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, BBS A.Ş. Belgelendirme firması tetkikçileri, TÜRKAK Bağımsız Tetkikçileri, akademik, idari birim yöneticileri ve Kalite Koordinatörlüğü çalışma ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen açılış toplantısıyla başlayan dış tetkik değerlendirilmesi, gün boyu iki ayrı oturumda devam etti.
Tetkiklerin tamamlanmasının ardından, baş tetkikçi Muzaffer Cantürk ve ekibinin değerlendirmelerle ilgili bilgileri aktardığı kapanış toplantısında, Uşak Üniversitesinin “Yükseköğretim Hizmetleri” kapsamında ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi gerekliliklerini başarıyla sürdürdüğü açıklandı.
KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
Kısaca her ürünün, hizmetin, sürecin, yani bütünüyle şirketin sürekli olarak üst düzey mükemmelliği sürdürmesidir. Kalite yönetiminin genel süreci dört unsura indirgenir: Planlama, güvence, kontrol ve sürekli gelişim.
Bu doğrultuda planlama evresinde belirlenen hedef ve standartlara ulaşmak, Hedeflere ulaşılmasını sağlamak için gereken eylemleri gerçekleştirmek, Güvenilirlik ve bütünlüğü sürdürmek adına prensipleri savunmaya devam etmek, Yalnızca ürün ve hizmetler değil, aynı zamanda yöntemler de geliştirmeye devam etmek gerekir. Müşteriler ürün ve hizmetleri kullandıklarında gereksinimlerinin her daim karşılanmasını bekler. Sonuç itibariyle, toplam kalite yönetimi müşterinin güvenini hiçbir zaman yitirmemek için çaba göstermektir.
Kalite yönetiminin ana ilkeleri
İşletmeler sürdürülebilir bir kalite yönetimini nasıl sağlar?
Şirketler tüm çalışanları için yazılı stratejiler ve rutin eğitim toplantıları vasıtasıyla kalite yönetimine yönelik özel programlar sağlamalıdır. Ayrıca neyin işe yarayıp yaramadığının bilincinde olmak adına bu stratejiler için bir hedef ve zaman çizelgesi oluşturmak ve müşteri geri bildirimi talep etmek gerekir. Tüm ürün ve süreçler için sürekli olarak üst düzey kalitenin devamlılığını sağlama. Çok yönlü bir işgücü inşa etmek için tüm çalışan, müşteri ve tedarikçileri sürece ahil etme Herkesin ortak bir paydada buluşması adına departmanlar arası iletişimi teşvik etme Müşteri ihtiyaç ve gereksinimlerinin karşılandığından emin olma Daima satış yöntemleri, üretim teknikleri, çalışan mutluluğu ve genel büyümeyi geliştirmeye çaba gösterme Zaman veya kaynağın hiçbir zaman israf edilmediğinden emin olma İş ilişkilerini geliştirerek faaliyetleri genişletmeye devam etme Geleceğe yönelik iş kararlarını somut ve güvenilir verilere dayanarak almak için gerekli zaman ayırma Ürün ya da hizmeti kullanan herkesin olumlu ve tatmin edici bir deneyim yaşamasını sağlamak.

Editör: Uşak Haber Gazetesi