Deli Bayramı Sahneye Taştı
Deli Bayramı Sahneye Taştı
İçeriği Görüntüle

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf ikinci öğretim öğrencileri Yaren Topal, Serhat Coşkun, Hidayet Mert Sevim, Çağatay Çetin, Yiğit Yılmaz ve Berk Çankay tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında geliştirilen müze, iletişimin tarihsel yolculuğunu gözler önüne seriyor.

Kapak-57

İletişim Fakültesi'nin 3. katında açılan İletişim Müzesi; sözlü kültürden basılı medyaya, analog aygıtlardan dijital iletişim teknolojilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede iletişim araçlarını ve yöntemlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Aynı zamanda interaktif uygulamalarla desteklenen müze, ziyaretçilere hem tarihsel bir bakış hem de çağdaş bir öğrenme deneyimi sunuyor. 2-63

Projenin hayata geçirilmesinde Onur Er ve Karavella işletmesinin desteği ise önemli bir yer tuttu. Hem maddi hem manevi katkılarıyla sürece değer katan sponsorlar, müzenin kurulmasında kilit rol oynadı. Açılışta sağladıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür edildi.

B40D58D8 667E 4952 9D35 36C1D2B8F64B

Müze, iletişimin toplumsal etkilerini ve tarihsel dönüşümünü aktarırken; geleceğin iletişim teknolojilerine dair ipuçlarına da yer veriyor. Açılışta konuşan proje yürütücüleri, bu çalışmanın yalnızca akademik değil, aynı zamanda kültürel ve toplumsal bir değer taşıdığına dikkat çekti.

D5072Dae 7Fa1 485D A59C C7E8F53Cbe9A

Kampanya Lideri Serhat Coşkun, proje hakkında şunları söyledi:

İletişim Fakültemizde açtığımız bu müze, sadece geçmişi belgeleyen bir alan değil; aynı zamanda iletişim tarihine dair farkındalık kazandıran, eğitici bir kaynak niteliği taşıyor. Bizim öncülüğümüzde başlatılan bu kampanya, yeni öğrenci kuşaklarının da katkılarıyla gelişmeye devam edecek. Böylece süreklilik kazanarak üniversitemiz bünyesinde kalıcı bir değer haline gelecektir. 707E3425 19C8 423E 8Eec 255A7Bd37Cb8

İletişim Müzesi, hafta içi 5 gün 09:00-17:00 arasında tüm üniversite öğrencilerinin ve ziyaretçilerin ilgisine açık olacak.

Muhabir: Gülcan Aydoğdulu