Uşak merkeze bağlı Buğdaylı Köyü, bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Lavanta Festivali’ne hazırlanıyor. 28-29 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek festival, hem doğayla iç içe olmak isteyenleri hem de kültürel etkinliklere ilgi duyanları bir araya getirecek. İki gün sürecek festival kapsamında, lavanta bahçeleri eşliğinde doğa yürüyüşleri, kültürel geziler, halk oyunları, müzik dinletileri ve yöresel lezzetlerle dolu bir program katılımcıları bekliyor.

Festivalin İlk Günü Kültür ve Doğa Gezileriyle Başlayacak

28 Haziran Cumartesi sabahı, şehir dışından gelen folklor ve yürüyüş grupları Uşak merkezde karşılanarak geleneksel Uşak tarhanası ile kahvaltı yapılacak. Ardından Uşak’ın tarihi ve kültürel mirası tanıtılacak. Misafirler; Uşak Tarihi Evler, Etnografya Müzesi, Atatürk Evi (Trikopis Konağı), Karun Hazineleri’nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi ve Kent Tarihi Müzesi’ni gezecek. Öğleden sonra doğa ve tarih bir arada yaşanacak. Katılımcılar; Clandras Köprüsü, Ulubey Kanyonu ve Cam Teras ile Blaundos Antik Kenti’ni ziyaret edecek.

Uşak Fenerbahçeliler Derneği'nden Önemli Etkinlik
Uşak Fenerbahçeliler Derneği'nden Önemli Etkinlik
İçeriği Görüntüle

Kapak-33

Lavanta Bahçesi Açılışı ve Kamp Etkinlikleri

Festivalin en özel anlarından biri ise saat 18.00’de başlayacak olan Ulubey’deki lavanta bahçesi açılış töreni olacak. İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı’na ait lavanta bahçesinin açılışının ardından folklor ekipleri misafirhanelere yerleşecek, doğa yürüyüş grupları ise kamp alanlarına geçecek. Gece saatlerinde kamp ateşi etrafında toplanılacak ve İzmir’den gelen sanatçı Suat Erdem, gitar eşliğinde şiir ve müzik dinletisi sunacak.

Festivalin İkinci Günü Lavanta Bahçelerinde Yürüyüş ve Gösterilerle Renkleniyor

29 Haziran Pazar sabahı yürüyüş gruplarına kahvaltı verilecek, ardından Buğdaylı Köyü’ndeki lavanta bahçelerinde doğa yürüyüşü düzenlenecek. Yaklaşık 12 lavanta bahçesinin ziyaret edileceği yürüyüşün ardından festival yemeği ve protokol konuşmaları yapılacak. Günün devamında ise Karadeniz, Silifke ve Uşak yöresine ait folklor gösterileri, yöresel müzikler eşliğinde eğlence ve Uşak Atlı Cirit Takımları’nın gösterisi ile festival coşkusu doruğa ulaşacak. Festival, misafirlerin uğurlanmasıyla sona erecek.

Muhabir: Gülcan Aydoğdulu