Denetimlerde, gıda güvenliğini sağlamak ve olası gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla işletmeler detaylı şekilde kontrol edildi. Yapılan açıklamada, denetimlerde tavuk ve etin muhafaza koşulları, pişirme sıcaklıkları, pişirilmiş ürünlerin günlük olarak tüketilmesi, ortam sıcaklığında bekletilmemesi, tekrar ısıtılmaması ve ertesi gün kesinlikle servise sunulmaması gibi kuralların kontrol edildiği belirtildi.
Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği kapsamında işletmelere gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Denetimler sonucunda kurallara uymadığı tespit edilen 2 işletmeye idari işlem uygulanarak para cezası kesildi. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, gıda üretimi, satışı ve sunumu yapan işletmelerle ilgili şikâyet, istek ve öneriler için Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbarda bulunabileceklerini hatırlattı.