Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından edinilen bilgilere göre, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği” çerçevesinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görevli yemekhane, kantin ve diğer ilgili personellere yönelik eğitim düzenlendi. Eğitimler, Uşak Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

BİRİNCİLİK İÇİN KULAÇ ATTILAR BİRİNCİLİK İÇİN KULAÇ ATTILAR

Eğitimde, gıda hijyeni, gıda güvenliği ve gıda zehirlenmeleri konuları ele alındı. Gıda Yüksek Mühendisi Özge Yoldaş tarafından verilen eğitimle, okul kantinlerinde çalışan personelin gıda güvenliği konusunda bilgilendirilmesi amaçlandı. Ayrıca, olası gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek için gerekli önlemler hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı. Bu eğitimlerin amacı, okul kantinlerinde gıda güvenliğini artırmak ve öğrencilerin sağlıklı bir ortamda beslenmesini sağlamak. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, eğitimlerle okul kantinlerinde çalışan personelin bilgilerini güncelleyerek, gıda güvenliğini sağlamayı ve okullarda sağlıklı bir beslenme ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Muhabir: GÜLCAN AYDOĞDULU