17 Türk Devleti Bayrağı, Belediye Binası Önünde Dalgalanıyor 17 Türk Devleti Bayrağı, Belediye Binası Önünde Dalgalanıyor

Geçtiğimiz günlerde Antalya’dan yola çıkıp önce Edirne, ardından Türkiye’de üretilen ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyan yolların sultanı Tır şoförü Sultan Özdemir’in yolu, Uşaklı ünlü maratoncu Akın Yeniceli’nin mekanına düştü. Edirne’den çıktığı yolda memleketimin yollarındayım diyen Sultan Özdemir, 40 tonluk yükü ile ilk durağı Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Corum köyü girişinde Uşak’ın medarı iftarı ultra maratoncu Akın Yeniceli’nin gözlemeci mekanı oldu. Gittiği ülkelerde Uşak’ın yemek kültürünü ön planda tutan Uluslararası Tır Sürücüsü yolların sultanı Sultan Özdemir, ultra maratoncu Akın Yeniceli’nin mekanında elleri ile Türk mutfağına girecek Tarhanalı Gözleme yaptı. Birlikte yolculuk yaptığı arkadaşına Uşak’ın yemek kültürünü tanıtan Sultan kaptan, elleri ile yaptığı Tarhanalı gözlemeyi arkadaşına ikram etti.

Gözlemeyi yaparken Uşak Tarhanası’nı da tanıtan Sultan Özdemir, Ultra Maratoncu Akın Yeniceli ile güzel bir sohbete imza attı. Eline aldığı toz tarhana ile bir tabakta tarhanayı yağla buluşturan Sultan kaptan, hazırladığı karışımı hazırlanan yufkanın içine sürdü. Sultan kaptan hamuru tarhana ile buluşturduktan sonra hazırlanan tarhanalı gözlemeyi ateşin üzerinde bulunan Sac’la buluşturdu. Sultan kaptan, yanında misafir olarak bulunan bayan kaptan arkadaşına Sacın üzerinde pişirilen Tarhanalı Gözlemeyi ikram etti. Uşak’lı Ultra Maratoncu Akın Yeniceli, ‘Uşak tarhanasını içersen ya koşarsın, ya coşarsın. Tarhananın gözlemesini ilk defa hemşehrimiz Sultan kaptandan yeni duyduk. Bakalım nasıl olacak, merakla bekliyorum” dedi.

Uşaklı uluslararası tır sürücüsü Sultan Özdemir, “Ben tarhananın gözlemesinin yanı sıra böreğini ve tatlısını da yapıyorum. Birgün yolum düştüğünde size tarhana tatlısı da yapacağım. Uşak’a Maratoncu Akın abinin gözleme yerine geldim. Akın abiden tarhanalı gözleme istedim. Bilmiyormuş. Ben tarifini verdim. Artık burada tarhanalı gözlemede var. Çok enfes” diye konuştu.

Editör: Seval Kandemir