Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. 2022 yılının Dünya Gıda Günü teması “KİMSEYİ Arkada Bırakma” (Leave NO ONE behind) olarak belirlenmiştir.
16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında; Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kış aylarının vazgeçilmezi olan Uşak Tarhanası eşliğinde öğrencilere besleyici kahvaltı alışkanlığı kazandırılması hedeflenmiştir.
Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali İĞÜS açılış konuşmasında gıda kayıpları ve israf konusuna dikkat çekerek konu hakkında farkındalığın artması temennisinde bulundu ve ardından, Gıda Yüksek Mühendisi Pınar ANKARALIGİL tarafından gıda hijyeni, gıda güvenilirliği ve gıda alerjenlerine ilişkin sunum yapılmış olup, program öğrenci etkinliklerinin ardından son buldu.(MELİKE PANCARCI)

Muhabir: Uşak Haber Gazetesi